MuziekMuziek

Jack Daniel’s Tennessee Fire Whiskey review

Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen, dit is verre van mijn favoriet. Sterker nog, ik vind hem persoonlijk helemaal niet lekker. Nu is dat misschien ook niet zo heel raar, want er zit een enorme kaneelsmaak aan en ik houd helemaal niet van kaneel. Marie Louise kan je echter niet gelukkiger maken dan met een fles Jack Daniel’s Fire. Voorheen moesten we deze fles altijd uit het buitenland halen, maar sinds vorig jaar is hij eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.

 

Jack Daniel’s Tennessee Fire

Zoals ik in mijn intro al vermeld, ik vind de Fire van Jack Daniel’s niet lekker. Bij mij in de shop zijn de meningen ook zeer verdeeld. Dit is echt een whiskey die je of helemaal geweldig vind of je vind hem helemaal niets. Hier zit geen middenweg in! De Jack Daniel’s Honey, die een paar jaar geleden in Nederland geïntroduceerd werd, kan ik echter meer waarderen. Nu zijn deze 2 absoluut geen vergelijk, maar hiermee wil ik duidelijk maken dat ik echt niet een whisky(e)y nerd ben, die alleen maar de “betere” whisky(e)y’s wilt drinken. Het voordeel van de Honey is dat deze ook heel goed gebruikt kan worden in cocktails, iets wat ik heel erg graag maak en drink.

It takes Fire to make Jack And Jack to make Fire

Jack Daniel’s wordt al sinds 1866 gemaakt op het platteland van Tennessee in Lynchburg. Voor de typische smaak van Jack Daniel’s zijn houtskool en handgemaakte vaten essentieel. Voor allebei is “fire” nodig. De whiskey wordt gefilterd door houtskool en daarna gerijpt in handgemaakte vaten die verkoold zijn en zo de smaak geven aan de whiskey. De vertrouwde Jack Daniel’s Old N0.7 whiskey wordt daarna zorgvuldig geïnfuseerd met een vurige kaneellikeur, met als resultaat de Jack Daniel’s Tennessee Fire.

Deze Jack kan je prima op kamertemperatuur drinken maar hij komt het beste tot zijn recht als je hem ijskoud drinkt. Ook dit is weer heel persoonlijk, want Marie Louise vind hem bijvoorbeeld lekkerder op kamertemperatuur.

Marie Louis heeft pas geleden een appeltaart gebakken met de “Fire” en hierin vond ik hem wel heel erg lekker. Je krijgt dan echt een appeltaart met pit en zoet zonder mierzoet te zijn. Recept komt binnenkort op de blog.

Proefnotities van de Jack Daniel’s Tennessee Fire

Kleur: een diep gouden kleur

Neus: Kaneel!!! hahaha. Denk aan de fireballs kauwgom ballen van vroeger. Tevens is er ook een lichte vanille geur aanwezig.

Smaak: Vol, pittig maar wel minder kaneelachtig dan de neus doet vermoeden. (gelukkig) De Fire komt op een aangename manier binnen en prikkelt de tong behoorlijk, niet onplezierig maar het zorgt ervoor dat de eerste smaak wat op zich laat wachten. De eerste smaak die uiteraard doet opvallen is kaneel. De kaneel gaat snel over in zoete tonen van bruine suiker, vanille en boter.

Afdronk: De afdronk heeft nog steeds een behoorlijke kaneelsmaak. In de afdronk krijg je echter ook een vleugje mee van verkoold vat om het geheel iets meer balans te geven en minder zoet te laten zijn.

Conclusie: Het is lastig om aan deze whisky echt een conclusie te geven omdat het gewoon echt niet mijn smaak is. Is het vies, nee! Als je van kaneel houdt en van de fireballs (kauwgom van vroeger) dan vind je deze whiskey wel lekker. Gelukkig gaat het gezegde “zoveel mensen, zoveel wensen” en “voor ieder wat wils”.

Verkrijgbaarheid: Jack Daniel’s is verkrijgbaar bij de de slijterij en bij de online slijterijen. Ik heb wel gezien dat de prijs nogal varieert, dus een beetje zoeken voor de juiste prijs kan geen kwaad.

Jack Daniel’s Tennessee Fire. Geen 18, geen alcohol!

Deze Whisk(e)y artikelen vind je misschien ook leuk

Voor het eerst whisky drinken, waar moet je op letten.

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon. Een whiskey waarin je het wilde westen kan proeven.

Chivas Regal Ultis, een heel bijzondere blended whisky. Whisky van de Maand Februari.

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer