MuziekMuziek

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon. Een whiskey waarin je het wilde westen kan proeven.

Deze keer een bourbon van mijn hand in plaats van mijn vader. Zoals jullie inmiddels wel weten is hij een grotere bourbon liefhebber dan dat ik dat ben. Nu spuug ik zeker niet een glas bourbon maar als ik moet kiezen tussen een whisky of een whiskey dan is het meestal de eerste optie. Echter er blijven natuurlijk altijd bijzondere pareltjes die je doen verbazen. Zo is dat ook het geval met deze Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Een bourbon waar ik graag een glas van inschenk en die zeker niet onderdoet voor een een mooie Schot als je het mij vraagt. Voor de duidelijkheid, het is en blijft wel een echt bourbon maar wel een heel erg lekkere bourbon.

DSC06992

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Deze bijzondere bourbon wordt al meer dan 200 jaar op dezelfde manier gemaakt. De Buffalo Trace Distillery bestaat al sinds 1887 en ligt aan de Kentucky River te Frankfort. De ligging is op de plek waar vroeger de bizons de Kentucky River overstaken. De Buffalo Trace Distillery is de oudste distilleerderij die constant heeft geproduceerd. Deze distilleerderij heeft zijn sporen dus echt wel verdient. Deze ervaring is heel duidelijk te proeven in de Buffalo Trace bourbon.

DSC06996 DSC07001

Proefnotie van de Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Kleur: Diep amber

Neus: Een diep vanille wat we bij een bourbon natuurlijk wel verwachten. Bijzonder is de hint van mint in de neus.

Smaak: Een volle zoete smaak. Tonen van bruine suiker, toffee en kruiden. Bijzonder en misschien wel de reden waarom ik voor deze bourbon ben gevallen is de lichte rokerige smaak en eiken tonen.

Afdronk: Lang en intens. Ook in de afdronk proef je veel maar alles is erg mooi in balans.

Voor mij is deze Buffalo Trace een blijvertje in mijn whiskykast geworden. De Buffalo Trace is erg lekker om gewoon puur te drinken echter mooie cocktails zijn hier ook erg goed mee te maken. Dit zal ik komende maanden bewijzen op de blog.

DSC06997

Cheers

Jan Willem Huffmeijer B4men.nl

 

 

Geniet, maar drink met mate. Nog géén 18? Dan géén alcohol!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer