Benriach The Original 10 review B4men

Benriach 10 The Original

Benriach The Original 10 review B4men. Yes! Ik mag weer een hele mooie whisky aan jullie voorstellen. Het is alweer even geleden dat ik een mooie whisky aan jullie heb voorgesteld maar vandaag staat er weer één. Ditmaal is het de Benriach 10 years three cask matured, ook wel The Original 10. Ik ben persoonlijk ben altijd een groot fan geweest van Benriach en niet alleen ik trouwens. Ook Marie Louise kan Benriach erg waarderen. Vandaag neem ik jullie mee in de smaken van deze “nieuwe” Benriach The Original 10.

Benriach The Original 10 B4men

Benriach The Original 10

Benriach heeft inmiddels een nieuwe styling qua fles, etiket en verpakking. Ik vind het heel erg mooi geworden. Strak, fris en jonger! Het haalt voor mij het oubollige imago er echt wel af en ik denk dat met deze uitstraling ook de jongere vrouwen voor deze fles zullen vallen. Een wereld vol smaken, dat is het motto van Benriach. Dat beloven ze niet alleen maar dat brengen ze ook. Benriach is altijd aan het experimenteren en ze proberen altijd iets bijzonders te brengen. Dat is ze in mijn ogen ook heel goed gelukt met deze “nieuwe” 10 jaar oud. Ik heb al eens geschreven over de vorige Benriach 10 jaar en hier vind je ook veel informatie over de distilleerderij van Benriach. Wat nog wel heel leuk is om te vertellen, is dat ze bij Benriach op drie verschillende manieren distilleren. Ze produceren een niet rokerige whisky, een echte rokerige (peated) whisky en een whisky die drie keer is gedestilleerd. Dit is vrij bijzonder om deze verschillen onder één dak te vinden.

Benriach 10 years The Original Ten

De Benriach 10 jaar oud proefnoties:

Voor deze review heb ik heel vervelend de whisky weer moet proeven. Het blijft rotwerk wat ik doe 😉 De Benriach The Original 10 is gelagerd geweest op drie verschillende soorten hout. Zo heeft hij gelegen op Bourbon, Sherry en ongebruikte vaten. Dit geeft de 10 jaar oude whisky erg veel diepgang en karakter voor zo’n “jonge” whisky. Het mooie is dat je ook echt de verschillende karakters van het hout kan terugproeven in de whisky.

  • kleur: De kleur is licht goud
  • Neus: De neus van deze Benriach 10 is fruitig en krachtig. Citrus fruit, appel, het zoete van honing en zelf met een vleugje rook.
  • Smaak: De smaak is speels en licht zoet. In de smaak proef ik veel zomerfruit als sinaasappel, peer, noten en natuurlijk vanille.
  • Afdronk: De afdronk is krachtiger en pittiger dan verwacht. Dit maakt hem heel leuk in mijn beleving. Ik houd ervan als een whisky speelt met mijn tong en lippen. De afdronk is lang en met hele mooie zoete tonen van banaan en marsepein.
The Original Ten van Benriach

Benriach The Original 10 review B4men

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een Benriach had gedronken en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet meer zo lang moet wachten. Keer op keer word ik verrast door de mooie whisky’s van Benriach en zo ook deze. Ik kan jullie deze whisky dan ook erg aanbevelen. Hij is geschikt voor iedere whisky drinker maar wanneer je gaat voor heel peated dan is dit niet jouw whisky. Wil je naast je peated whisky wel eens wat anders drinken, dan is deze met zijn speelsheid en pit zeker wel jouw whisky.

Jan Willem Huffmeijer met de Benriach The Original 10
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer