MuziekMuziek

Jack Daniel’s Tennessee Apple, echt heel lekker!

Jack Daniel's Tennessee Apple B4men

Jack Daniel’s Tennessee Apple. Whiskey met appel…. “is dat een lekkere combinatie” hoor ik je denken? Nu ga ik je iets bekennen. Ik kreeg het persbericht van deze drank binnen en heb er vervolgens niets mee gedaan. Ik toch geen whiskey met appel drinken! Tot ik een paar dagen later een pakketje binnen kreeg. Een fles Jack Daniel’s Tennessee Apple….. whahaha nu was er geen ontkomen aan.

Ik heb even voorzichtig geroken en daarna voorzichtig geproefd en tot mijn stomme verbazing kwam ik erachter dat het helemaal niet vies is! Sterker nog het is gewoon heel erg lekker. Waar komt dan mijn vooroordeel vandaan? Ik heb vroeger, als zoveel pubers, nog weleens aan de Apfelkorn gezeten. Dit ging op die leeftijd niet altijd goed. Dit is mij een aantal keer gebeurt en daarna heb ik besloten dat ik en Apfelkorn geen vrienden zullen worden. De meeste drankjes met appel gaan heel snel qua smaak die kant op. Groot voordeel, Jack Daniel’s niet!

Jan Willem met zijn Jack Daniel's Tennessee Apple

Tennessee Apple van Jack Daniel’s

Vanaf 15 februari is deze nieuwe smaak van Jack Daniel’s in Nederland te koop. Deze likeur is geen whiskey. Dit komt omdat whiskey puur moet zijn. Zodra er toevoegingen worden gedaan wordt het een whiskey likeur. Deze likeur is gemaakt met een mix van appels. Zo zitten er McIntosh, Red Delicious en Granny Smith in. Dat geeft deze mix een lekkere frisse en licht zoete smaak aan de likeur.

Ik persoonlijk vind de smaak het meest naar de Granny Smith kant neigen en dit is juist heel erg lekker. De afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan mixen en deze Jack Daniel’s Tennessee Apple is een perfecte likeur om mee te gaan mixen. Ik heb twee verschillende mixen gemaakt. Ik heb een echte wintercocktail gemaakt en een meer lente / zomer mix. Deze laatste mix zat als recept in het persbericht.

B4men wintercocktail met Tennessee Apple

Deze cocktail kwam gelijk bij mij naar boven toen ik de likeur binnen kreeg. We zitten nu midden in de kou en daar hoort natuurlijk een lekkere kruidige en verwarmende cocktail bij. Wat heb je nodig voor de B4men Wintercocktail:

  • 4 cl. Jack Daniel’s Tennessee Apple
  • 2 kaneel stokjes
  • 2 schijfjes verse gember
  • 1/2 sinaasappel in partjes
  • tonic
  • ijsblokjes

Vul een longdrinkglas met de Jack Daniel’s, gember, kaneel, sinaasappel en een paar ijsblokjes. Roer het geheel even door met een cocktail lepel. Vul nu het glas verder met tonic. Trek een winterjas aan en ga lekker met het vriezende weer in de winterzon zitten en ga genieten van deze cocktail.

B4men Wintercocktail met Jack Daniels Apple

Jack Apple & Tonic

Dit recept zat bij het persbericht en is dus niet van mij. Maar is zeker niet minder lekker…nou een klein beetje minder lekker dan die van mij 😉 Wat heb je hiervoor nodig:

  • 35 ml. Jack Daniel’s Tennessee Apple
  • 3 a 4 schijfjes groene appel
  • tonic
  • ijsblokjes

Vul je longdrink of highball glas met ijsblokjes. Voeg nu de 35 ml. Jack Apple toe en vul de rest van het glas met tonic. Garneer met de schijfjes appel.

Jack Apple cocktail

Nog geen 18 dan geen alcohol. Drink met mate.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer