Hoeden, petten en mutsen voor mannen najaar 2018.

Zal het dan eindelijk gaan gebeuren deze winter. Gaan wij mannen dan eindelijk hoeden, petten en mutsen dragen dit najaar? Het lijkt er wel op! De pet en muts zijn inmiddels al redelijk ingeburgerd maar de hoed…het blijft een dingetje.

Hoeden, petten en mutsen voor mannen

Het is wel grappig hoe lang het kan duren voordat een modetrend helemaal door gaat doorzetten. Eén van mijn eerste mode artikelen op de blog ging namelijk over de terugkomst van de hoed. Dit is alweer 6 jaar geleden!! Toen zag je al op de catwalks en bij de fashionweeks al mannen lopen met een hoed. Nu snap ik wel dat een hoed een stuk heftiger is om te dragen dan bijvoorbeeld een pet of muts. Echter dat het zo lang zou gaan duren had ik ook niet verwacht. Ik denk dat deze trend ook wel een boost heeft gekregen door de serie Peaky Blinders. Hier zie je mannen lopen met de bekende platte petten en met hoeden. De serie heeft door zijn populariteit een enorme stempel gedrukt op het modebeeld van mannen. En deze keer niet de jonge mannen maar juist de oudere (35+) mannen.

Het dragen van hoeden, petten en mutsen voor mannen

Ik kan mij best voorstellen dat het lastig is om de juiste outfit te vinden voor het dragen van een hoed. Toch is het niet echt heel moeilijk en kan een hoed best snel gedragen worden. Het zit vaak meer in je hoofd dat het niet kan of dat je enorm bekeken wordt. Stap over je angst heen en zet hem op. Het is wel belangrijk dat je een hoed met zelfvertrouwen draagt, dan zal hij je staan als een baas! De platte pet en de muts zijn al niet echt een ding meer. Dit najaar en winter verwacht ik daarom veel mutsen te zien bij jongere mensen en de platte pet (De Peaky, o wacht…daar komt de naam van de serie dus vandaan) juist bij de oudere mannen.

Zo heb ik de afgelopen jaren een hoed, pet en muts gedragen:

Jan Willem Huffmeijer van B4men met verschillende outfits met petten.
Ook ik heb in de afgelopen jaren een hoop afgewisseld met mutsen en petten.
Jan Willem Huffmeijer van B4men met verschillende outfits met hoeden
Ook ik heb verschillende hoeden gedragen bij verschillende stijlen. Het ene wat succesvoller dan het ander.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer