MuziekMuziek

Mijn top 7: aankomende films voor dit najaar

Film en series recensies / reviews

Het is weer tijd voor een nieuw lijstje. Met de zomerdagen achter ons gelaten komen er weer een hoop nieuwe films naar de bioscoop. De top zeven heb ik samengesteld op basis van trailers, de cast en wie er achter de regie zit. Uiteraard komt hier dus ook een stukje persoonlijke smaak bij kijken. Laten we er snel in duiken en check wat dit najaar voor ons in het verschiet heeft liggen!

#7 | Mortal Engines
Wat een topacteurs zijn er gecast voor dit Sci-Fi avonturenverhaal. Na een allesverwoestende wereldoorlog blijft er niets meer dan dood en verderf over van het eens bewoonbare gebied. De overgebleven macht baant zich een weg voort op reusachtige, mechanische wielen. Op hun pad verwoesten ze kleinere dorpjes en nederzetting, om zo hun voorraden op peil te houden.
De cast bestaat onder anderen uit Hugo Weaving (die ditmaal een tough badguy speelt) en Steven Lang (Don’t Breath, Avatar). Het verhaal is oorspronkelijk ontstaan bij de boekenreeks van Philip Reeve. De film draait op 13 december in de bioscoop. Hyped!

#6 | Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Nog niet genoeg gehad van het Harry Potter universum? Vorig jaar december kwam het eerste deel van Fantastic Beast uit. Dit najaar krijgen we te maken met een hopelijk zeer waardig vervolg. We gaan ongetwijfeld weer een hoop fantasierijke wezens gevangen zien worden, onder toeziend oog van zwaar verbaasde ‘Dreuzels’. Ik ben persoonlijk groot fan van Harry Potter, Fantastic Beast slik ik dan ook als zoete koek. Het vorige deel was een visueel spektakel en met wederom David Yates achter de regie heb ik ook hier weer flink veel zin in! Vanaf 14 november mogen we weer weggeblazen worden door deze stijlvolle manier van film maken.

#5 | Bohemian Rhapsody
Wie kan de muziek van Queen (op zijn tijd) nou niet waarderen? Zoals de meeste van ons wel zullen weten, hebben de bandleden een turbulent leven ervaren. Deze film laat de periodes van geluk, maar ook van mislukking, woede en angst zien. De verhaal wordt vertelt aan de hand van het volgen van Freddy Mercury, de aan aids overleden zanger.
Mercury wordt gespeeld door Rami Malek. Hij is naar mijn idee een topacteur en uiterst geschikt voor deze rol. Vanaf 1 november in de bioscoop.

#4 | Aquaman
Normaal gesproken verkies ik Marvel boven DC Comics. Echter staat deze titel vrij hoog op mijn lijstje, mede omdat grote eindbaas Jason Momao de hoofdrol speelt. In
Aquaman komt Arthur Curry (Jason Momao dus) erachter dat hij erfgenaam is van het leiderschap van de onderwaterstad genaamd Atlantis. Hij wordt door zijn volk verkozen als de grote leider. Dit echter met het nodige gevaar op de loer. De trailer zag er gelikt uit, hopelijk is het verhaal ook om over naar huis te schrijven. Vanaf 13 december duiken we de onderwaterwereld van Atlantis in!

#3 | Creed II

Het feit dat deze titel zo hoog binnen mijn lijstje staat, is heel erg persoonlijk. Zoals sommige van jullie wellicht al weten, ben ik groot fan van vechtsport. Met oud kampioen Rocky balboa werkt light heavyweight kampioen Adonis Creed toe naar een gevecht met Viktor Drago, zoon van Ivan Drago. Die Ivan inderdaad, de rivaal van Rocky zelf. Ik kijk er nu al naar uit de verschillende manieren van training in beeld te zien, samen met de spanningsopbouw naar het gevecht zelf toe. Michael B. Jordan in de hoofdrol is sowieso altijd spektakel. Vanaf 29 november stappen we dus weer de boksring in. 

#2 | First Man
‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind’. Precies, deze film gaat over Neil Armstrong en zijn weg naar de missie om als eerste persoon ooit een stap op de maan te zetten. Uiteraard weet iedereen hoe de missie destijds in elkaar stak, maar het leven van Armstrong zelf werd altijd buiten beschouwen gelaten. Tot First Man aan toe dus. De film draait vanaf 18 oktober in de bioscoop.

#1 | Marvel’s Venom
Eddie Brock (Tom Hardy) verkrijgt bepaalde krachten. De enige manier om zijn eigen leven te redden, is om bij zijn alter-ego Venom vandaan te stappen. Dit brengt echter ook hoop consequenties met zich mee.
De reden waarom deze film op nummer 1 staat, is voor een groot deel omdat ik vooral de laatste jaren enorm veel vertrouwen heb gekregen in Marvel Studio’s. De ene film was net wat beter dan de ander, maar veelal met veel kwaliteit. Tom Hardy is daarnaast een van mijn favoriete acteurs, genoeg reden om heel erg naar deze film uit te kijken dus. De film ligt ook al om de hoek. Op 4 oktober gaat Marvel’s Venom in première. Check de trailer hieronder!

Genoeg te bekijken
Mijn top zeven is bij deze aan een eind gekomen. Ik moet zeggen dat ik een paar verwachtingsvolle titels naar voren heb gebracht, maar ook heb ik een hoop andere titels weg moeten strepen. Om de een of andere reden is het najaar altijd het moment waarop elke vette film, serie of game achter elkaar uitkomt. Eerst nog maar even die backlog aan films wegwerken..

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer