MuziekMuziek

Beste tips om krullend haar te verzorgen

kapsels mannen krullen

Menig man is gezegend met een flinke bos krullen. Het idee van krullen is vaak leuker dan het onderhouden ervan. Krullen hebben namelijk een eigen willetje. Toch kun je met de juiste tips omtrent onderhoud en verzorging jouw krullen in topvorm krijgen. Hoe je dat precies doet lees je in dit artikel.

Regelmatig naar de krullenkapper gaan

Iets waar je misschien niet direct aan denkt bij het verzorgen van je krullen is dat je regelmatig naar de kapper moet gaan. Op die manier verzorg je zo’n kapsel het best. Dat ligt namelijk aan het volgende: krullen kunnen al gauw gaan inzakken of uit model raken wanneer je ze niet met regelmaat bij laat knippen. Door droge en/of gespleten punten ziet een bos krullen er al veel minder levendig uit. Met om de zes of acht weken je mannelijke krullenkapsel laten knippen, voorkom je een droge bos krullen. Gelukkig gaan de kappers weer open deze maand, dus zorg dat je snel een afspraak boekt. 

Was je krullen niet te vaak voor gezond haar

Je kunt ook zelf het een en ander bijdragen aan een volle bos krullen. Wist je bijvoorbeeld dat je niet vaker dan tweemaal per week je haren moet wassen? Op die manier voorkom je dat je krullen uitdrogen en in gaan zakken. Ook wanneer je geen krullen hebt is het aan te raden om niet bij iedere wasbeurt je haren te wassen. Wanneer je toch merkt dat je krullen vettig aan gaan voelen, kun je droogshampoo gebruiken. Daarnaast kun je je haren samenbinden in een knot of man bun, zodat je de vette haren iets minder goed ziet. Wat je ook kunt doen, is je haren regelmatig met koud haar wassen. Je krullen gaan door koud water meer glanzen en het zorgt ervoor dat de hoofdhuid schoner wordt.

Gebruik speciale verzorgingsproducten voor krullen

Tegenwoordig kun je heel wat speciale verzorgingsproducten voor krullend haar kopen. Dit soort producten zijn nodig om jouw krullenbol er goed uit te laten zien. Neem bijvoorbeeld krullenshampoo’s van A-merken en haarmaskers die speciaal bedoeld zijn voor kapsels met krullen. Met deze speciale producten zorg je ervoor dat je je krullen een flinke boost geeft. Hierdoor gaan ze er levendig uitzien, krijgen je krullen genoeg hydratatie en krijgt je kapsel een mooie vorm. Verzorgingsproducten voor krullen koop je gewoon online of bij de plaatselijke drogisterij of je kapper.

Vermijd stijltangen en drogers

Tot slot is het goed om te kijken naar eventuele apparaten die je gebruikt. Sommige mannen vinden het fijn om af en toe hun krullen te kunnen stijlen. Hoe mooi steil haar ook is – het gebruiken van stijltangen is absoluut af te raden, tenzij het een exemplaar is dat je haren beschermt tegen hitte. Je kunt ook extra hittebeschermende producten gebruiken om je krullen te beschermen. Gebruik sowieso zo min mogelijk hitte op je kapsel. Laat de föhn bijvoorbeeld liever in de kast en laat je krullen drogen aan de lucht. Wil je toch een föhn gebruiken zorg dan voor een apparaat met een extra opzetstuk voor krullen. Daarmee zorg je toch nog voor een beetje model en volheid in je kapsel.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer