MuziekMuziek

kaal of kammen, wat mag je als man wel of niet scheren

Mannenkapsel najaar 2019

Ben je als man aantrekkelijker met of zonder lichaamsbeharing

Over bovenstaande titel zijn de meningen nogal verdeeld. Sommige vrouwen vinden een man met borst, oksel, been en rughaar woest aantrekkelijk en super mannelijk, terwijl andere vrouwen kwijlen bij een een gladgeschoren adonis. Ikzelf als man zijnde vind een heel behaarde man niet mooi. Borsthaar…oké, beenhaar….oké, okselhaar….ligt eraan….maar een rug vol beharing, dat vind ik persoonlijk niet mooi. Nu weet ik dat je er niets aan kan doen als je rughaar hebt, maar tegenwoordig zijn er echt wel opties om van dat rughaar af te komen. Ik zal hier wel een hoop gedoe over krijgen, maar nogmaals het is persoonlijk en ik zeg niet dat je perse rughaar eraf MOET halen. Ik zou het zelf alleen niet fijn vinden.

Lichaamsbeharing mannen

Een man met beenhaar is heel normaal. Niet iedere man heeft echter beenhaar, wielrenners bijvoorbeeld scheren meestal hun benen spiegelglad. Nu werd er lange tijd gedacht dat wielrenners hun benen scheren omdat ze daardoor net iets sneller tijden rijden, maar dit schijnt achterhaald te zijn. Voor de snelheid maakt het niet uit of ze wel of geen beenhaar hebben. Wel is het zo dat geschoren benen voor een wielrenner prettiger is al ze een val maken, doordat er geen haar op de benen zit is een wond beter schoon te maken en is het aftrekken van een pleister natuurlijk een stuk minder pijnlijk.

Vorig jaar ben ik begonnen met mijn vriendin te leren scheren voor in de shop en zij mocht oefenen op MIJN benen. Hahahaha ik liep dus zelf vorig jaar met mooi gladgeschoren wielrenners benen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eens lelijk vond of onprettig. Wel zou ik niet zelf standaard mijn benen ervoor gaan scheren…nu was het makkelijk want ik hoefde het zelf dus niet te doen. Ik had 2 vliegen in één klap, ik geschoren benen en Marie Louise kon goed oefenen met het mes 🙂 De bovenbenen doe ik echter nooit meer, wat een jeuk en pijn heb ik gekregen. Ingegroeide haartjes en heel veeeeeeeeeeeel jeuk!!!!!! Ze mag nog steeds oefenen op me, maar dan tot de knie 😉

Okselhaar bij mannen

Hoe zit het nu met okselhaar, moet je dit als man nu wel of niet hebben??? Zelf scheer ik in de wintermaanden mijn oksels niet. Nu de temperaturen weer langzaam omhoog kruipen en ik in mijn Barbershop altijd een aangename temperatuur heb en ik dus weer meer in t-shirt sta scheer ik weer mijn oksels. Ik de zomer vind ik het prettiger om geen okselhaar te hebben en ik vind het gewoon mooier staan dan wanneer er haren onder je t-shirt vandaan komen. In bepaalde culturen is het als man heel normaal om je okselhaar te scheren. In de cultuur van de Islam scheren mannen hun okselhaar vanwege hygiënische redenen. Volgens de Koran moeten mannen hun okselhaar en hun schaamstreek minstens 1 keer in de veertig dagen scheren. Ik moet heel eerlijk zeggen, nu let ik er ook niet specifiek op, of Islamitische mannen wel of geen okselhaar hebben.

Dus mannen die Islamitische zijn en die dit lezen, ik ben heel erg benieuwd of jullie deze regel in de Koran ook echt moet opvolgen, of dat dit achterhaald is.

Schaamhaar bij mannen

O la la…nu zijn we aangekomen bij de “beneden regio”. Het gaat nu wel heel persoonlijk worden…..

Ik vind een compleet oerwoud waar je een weg doorheen moet banen om überhaupt je joedokus te zien echt niet mooi en prettig en ik denk dat mening partner hier ook absoluut niet op zit te wachten. Helemaal kaalgeschoren vind ik ook niet mooi en heel eerlijk om dat bij te houden…veel te veel werk!!! Ik werk het zelf bij met een bodytrimmer, het voordeel van een trimmer is dat je ook geen last krijgt van irritatie bultjes en jeuk op het moment dat de haartjes weer gaan groeien. Ik heb het één keertje geprobeerd om het helemaal kaal te scheren, maar ik werd echt knettergek van de jeuk en geloof me….is niet heel charmant voor je partner om te zien.

Help B4men Groeien en deel het bericht op jouw Social Media.

Help B4men groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Ha ha leuke blog en goed om eens ‘bespreekbaar’ te maken. Bedankt voor de tip van het trimmen.

Written by Jan Willem Huffmeijer