kapsel trends mannen zomer 2021: kort, halflang of lang?

mannen kapsel trends zomer 2021

Vandaag geef ik je inspiratie voor de beste kapsel trends mannen zomer 2021. Ga jij deze zomer voor kort, halflang of lang haar? De trends voor mannen kapsels deze zomer zijn er eigenlijk niet heel duidelijk. Er zijn voor mannen daarom wel genoeg keuzes te maken. De grote overeenkomst van alle kapsels is wel dat de kapsels voor deze zomer natuurlijk gestyled gaan worden. De haren worden gedragen zoals ze zijn en vallen.

kapsels mannen zomer 2021: welk product moet je gebruiken

Het gebruik van de juiste producten in het haar zijn heel belangrijk. Wil je een echte natuurlijke look, kies dan voor een mat product zoals een Clay of een Paste. Wil je toch een beetje glans in het haar, dan gebruik je een Pomade. Deze zomer ga je ook veel het gebruik van een volume poeder en sea salt spray zien. Deze twee producten geven je kapsel ontzettend veel volume en hold zonder dat je kapsel eruitziet alsof er veel stylingproduct gebruikt is.

kapsel trends mannen 2021

Lange(re) kapsels voor mannen

Deze zomer zien we veel langere lengtes bovenop. Deze langere lengtes worden nonchalant gedragen. Ook worden deze lengtes niet aangesloten op de zijkanten. Hierdoor krijgt je kapsel nog meer contrast. Wanneer je jouw kapsel meer naar achteren draagt, is het belangrijk om je voorkant langer te laten dan de achterkant. Vraag hierom bij je kapper. Dit zal het stylen van je kapsel een stuk makkelijker maken. Deze kapsels style je het beste met een Paste, Clay of een Sea Salt spray.

Korte(re) kapsels voor mannen

Een kapsel wat nooit uit de mode raakt is het opgeschoren kapsels. Ik merk bij mij in de B4men Barbershop wel dat de “harde” Fade steeds minder gevraagd wordt. Veel mannen willen een zachter verloop in hun kapsel hebben. De onderkant is zeker nog wel heel kort maar bijna niet meer met het scheermes kaalgeschoren kort. Wel of geen geschoren scheiding is echt persoonlijke smaak. Veel mannen vinden hun haar makkelijker stylen wanneer er een geschoren scheiding is gemaakt. Deze scheiding is alleen wel minder aanwezig dan een paar jaar geleden. Wees dus duidelijk bij je kapper/barbier wat jij zelf prettig en mooi vindt. De korte opgeschoren kapsels kunnen zowel strakker gedragen worden met een Pomade als natuurlijk met een Paste of een Clay.

De Crop

De echt korte kapsels voor mannen moeten natuurlijk wel een stoere naam hebben. Daarom gaat het zeer korte kapsel met het haar naar voren gestyled door het leven als de “crop, French crop of fade crop” Dit kapsel is al langere tijd naar ons op weg. Een jaar of drie geleden was dit kapsel een dikke hit in de UK. Kenmerkend voor dit kapsel zijn de hoog opgeschoren zijkanten. Daarbij worden de zijkanten en de bovenkant van het kapsel niet op elkaar aangesloten. Het haar aan de bovenkant wordt met veel textuur naar voren gedragen. De voorkant ook wel “pony” draag je vol op het voorhoofd of laat je juist heel kort knippen. Vraag je kapper wat voor jou de beste keuze is. Zeker de korte voorkant is een erg gewaagde keuze.

hoe style je de Crop

Dit korte mannenkapsel moet echt wel heel erg goed geknipt worden. Anders loop je erbij als de vroegere bloempot kapsels. De lijnen moet strak zijn en de bovenkant moet goed worden uitgesneden met het mes. De crop kan geknipt worden met een langere of juiste hele korte voorkant van het kapsel. Het kan aan je haargroei liggen of die kortere of langere voorkant juist wel of niet kan. Vraag dit aan je barbier/kapper. De voorkant/pony kan op een natuurlijke manier gedragen worden of juist met meer textuur.

Wanneer je de crop natuurlijk wilt stylen dan doen je dit als volgt:

  • was je haar
  • föhn het naar voren in model
  • laat heel even afkoelen na het fohnen
  • gebruik nu producten als Sea Salt Spray, Clay of een matte Paste

Gebruik echt heel weinig stylingsproduct in je haar (ik zeg tegen mijn klanten dat wanneer je weinig product denkt te pakken, je dan nog de helft moet nemen) en verdeel dit goed door je kapsel.

Wanneer je de crop met veel textuur wilt dragen moet je dit anders stylen dan met een “natuurlijke crop”. Dit doe je als volgt:

  • was je haar
  • droog het haar met een handdoek
  • wanneer je haar bijna droog is ga je het stylen
  • gebruik producten als Paste, Pomade of een Gel

Voor deze manier van stylen gebruik je wat meer product. Neem het product en verdeel dit goed over je handen en breng het aan in het haar van voor naar achter en van achter naar voor. Herhaal dit een aantal keer, zo krijg je losse plukjes in je korte mannenkapsel.

kapsel trends mannen zomer 2021

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer