MuziekMuziek

Wat doet Pelle in zijn haar?? De Pelle Mix!!

Het Pelle kapsel

 

Dat Graziano Pelle het gezicht is geworden van een waanzinnig kapsel is allang geen geheim meer. Wie heeft er nou nog niet van het “Pelle Kapsel” gehoord?? Ik heb het afgelopen jaar veel over het Pelle Kapsel geschreven (nog eens terug lezen klik hier), maar over het product wat hij precies in zijn haar gebruik heb ik het nog niet gehad. Ik heb wel een paar tips gegeven zoals een waanzinnige pomade als Suavecito en Hairbond. Maar wat gebruikt hij nou echt……??

 

De Pelle Mix!!

sweet edgewax-groot

 

Tja als je een bijzonder kapsel hebt,  een hele slimme kapper en je hebt als voetballer ook nog eens een goede kop…..dan volsta je niet met een simpel product! Nee, speciaal voor het donkere haar van Pelle is de ‘Pelle mix’ gemaakt. Een heel nieuw product voor Pelle?? Nee hoor, zo erg is het nog niet!! Maar speciaal voor het Pelle kapsel heb je twee dingen nodig…….stevigheid en glans!! Dat vindt je bijna niet in een product samen, tja en dan ga je mixen. Voor een goede stevigheid is gebruik gemaakt van de Murray’s Edgewax, deze wax heeft een perfecte stevigheid en ook al best wat glans. Om nog meer glans aan het haar te geven is aan de Murray’s Edgewax nog een heel gaaf product toegevoegd… Sweet Georgia Brown. De Sweet Georgia Brown geeft glans, heeeel veeeeel glans, een nadeel  van deze wax en dus van deze mix….het is vet en NIET op waterbasis. Ik vind dit een nadeel omdat je het dan niet makkelijk uit je haar kan wassen.

sweet1

 

Waarom twee producten gebruiken?

De reden om deze twee te mixen heb ik net uitgelegd, dat komt door de verschillende eigenschappen van het product. Het mixen van producten doet een kapper wel vaker, het is zeker geen verkoop trucje!! Als kapper probeer ik mijn klanten altijd op de juiste manier te helpen en zo tot een super coupe te komen. Het overmatig gebruik is juist een doodsteek voor je kapsel. Oké het is lekker voor de kassa als je iemand te veel laat gebruiken, maar hoelang gaat iemand dit doen??? precies als het niet werkt dan kan ik het je dus maar één keer verkopen en daarna koop je het nooit meer. Dus wanneer je twee producten moet combineren doe dit dan dus ook met zo weinig mogelijk product. Vraag je kapper/barbier de mix even voor te maken en vraag naar de verhouding die hij gebruikt. Dit is jou recept voor het perfecte kapsel!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer