MuziekMuziek

Feit of Fabel over haar!!

Er gaan altijd heel veel onzin verhalen rond over haar maar wat is een feit of fabel over haar. Groeit je haar door als je dood bent? Wordt bij iedereen het haar even lang? Stress veroorzaakt grijs haar? Ik geef je vandaag antwoorden op deze vragen en meer. Wil je ook weten hoe je het beste je haar kunt wassen, lees dan eens het artikel: je haar wassen met koud of warm water.

Feit of Fabel over haar

Als je je haar vaak knipt, dan groeit het sneller en voller terug:

Fabel:  Je haar groeit altijd even snel en dit is ongeveer 1,5 cm per maand. Het maakt hierbij dus niet uit of je het haar knipt of laat groeien. Wel is het zo dat als je niet vaak je haar knipt, je punten gaan splijten en dunner worden. Als dan je haar weer geknipt is dan zijn de lelijke uiteinden weg, waardoor je haar voller lijkt.

Als je vaak je haar wast, dan wordt je sneller kaal:

Fabel: Dit is absoluut niet waar. Iedereen verliest tussen de 40-100 haren per dag en hierbij maakt het echt niet uit of je je haar 1x per dag wast of 1x per week.

Het beste is om iedere dag je haar te wassen met shampoo:

Fabel: Eigenlijk is het voor je haar en hoofdhuid het beste om het om de dag te wassen. Als je iedere dag  je haar wast, dan activeer je de talgproductie van je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat je haar er “vet” uit gaat zien. Gebruik je heel veel stylingsproducten, dan moet je ervoor zorgen dat je een kwalitatief goede shampoo gebruikt. Je kapper of goede drogist kan je hierbij adviseren.  

Van roken wordt je grijs:

Feit: Dit is inderdaad een feit. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de kans om grijs te worden bij rokers 4x groter is als bij niet rokers. (een goede reden om eens te gaan stoppen met roken)

Van stress valt je haar sneller uit: 

Feit/Fabel: Niet bij iedereen valt het haar uit als je (veel) stress hebt, maar het kan zijn dat je meer haaruitval krijgt als je(veel) stress hebt. Bij (veel) stress wordt er meer adrenaline in het lichaam aangemaakt. Normaal wordt dit in je lichaam afgebroken, maar omdat de doorbloeding in je hoofdhuid zwak is kan de adrenaline bij stress minder goed worden afgebroken. Wanneer de adrenaline in aanraking komt met je talgklieren in de hoofdhuid, dan wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de hoofdhuid en de haargroei. Wanneer de melkzuur in de haarwortel komt, wordt de wortelschede aangetast en hierdoor laat je haar los of blokkeert het de groei van nieuwe haren.

Je erft  kaalheid alleen van je vaders kant:

Fabel: Dit is ook niet waar. Kaalheid kan je erven van beide ouders. Kijk dus goed naar beide ouders en voorouders.

Je haar leeft:

Fabel: Haha hier moet ik altijd een beetje om lachen. Als je haar zou leven, dan zou het knippen van je haar wel heel erg zeer doen en dan zouden wij als kappers je eerst een verdoving moeten geven tegen de pijn voordat we gaan knippen. Het enige levende deel van je haar zit in je haarzakje, het deel wat naar buiten komt is dood!!

Mannen met bruin haar hebben meer haar dan mannen met een blond haar:

Fabel: Misschien verbaast dit je maar er is inderdaad verschil in de hoeveelheid haar bij een bepaalde haarkleur. Nu is het zo dat mannen met bruin haar juist minder haar hebben dan mannen met blond haar. Zwartharige en bruinharige mensen hebben ongeveer 100.000 haren op hun hoofd terwijl de blondharige er ongeveer 140.000 hebben. De roodharige zijn het minst bedeeld met ongeveer 85.000

Bij iedereen wordt het hoofdhaar even lang:

Fabel: Naast de kleur en structuur van je haar is de lengte die je haar kan bereiken erfelijk bepaald en dit verschilt dus per persoon.  

Onderstaande artikelen over je haar vind je misschien ook interessant

Je haar wassen met koud of met warm water?

Groeit je haar door als je dood bent?

8 TIPS VOOR GEZOND HAAR

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer