MuziekMuziek

o nee droge lippen!!!

De huid van je lippen is ongeveer 4 keer zo dun als de rest van je huid. Doordat de huid van je lippen zo dun is, zijn ze zeer gevoelig voor weer-en omgevingsinvloeden…hierdoor krijg je vaak kloofjes en/of een schraal gevoel bij koud weer. Dit komt omdat het luchtverschil tussen binnen en buiten natuurlijk groter is als in de zomer. Wat er ook vaak voor zorgt dat je lippen uitdrogen is als je veel “likt”…veel mensen halen continue hun tong over hun lippen.Vaak doe je dit op het moment dat je al last hebt van je lippen.. echter zorgt je speeksel ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van je lippen ontrokken wordt en hierdoor kom je in een neerwaartse spiraal, je lippen krijgen dus geen tijd om te kunnen herstellen.

Wat kan je doen tegen droge lippen

Aan het weer kan je helaas niet veel doen…in Nederland hebben we nu eenmaal diverse seizoenen en ja daarbij is het vaak erg wisselvallig. Nu zou je natuurlijk kunnen emigreren naar een lekker warm land, maar niet iedereen wilt dit hahaha

Hieronder een paar tips tegen droge lippen:

* Stop met likken!!!!

* Drink veel water…water zorgt voor een goede vochtbalans in je lichaam.

* Breng voor het slapengaan een dikke laag vaseline aan…ziet er niet zo charmant uit, maar werkt wel heel goed.

* Breng een dun laagje zonnebloemolie of milde olijfolie aan.

* Vermijd pittig/gekruid eten.

* Er zijn bij de drogisterij diverse lippenbalsems verkrijgbaar die herstellende ingrediënten zoals vitamine E en hopextracten bevatten. (neem dan geen balsem met een smaakje, want dan ga je juist weer aan je lippen likken)

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer