Groeit je haar door als je dood bent?

Groeit je haar door als je dood bent? Deze vraag wordt mij erg vaak gesteld in de kappersstoel. Het antwoord op deze vraag is zo simpel maar wordt toch zo vaak verkeerd verteld.

Zelfs bij mij in de opleiding op de kappersschool is het mij verkeerd verteld. Pas jaren later tijdens het kijken naar een documentaire over het verzorgen van dode mensen kreeg ik het antwoord.

Aangezien ook een klant van mij een uitvaartbedrijf heeft, kon ik het antwoord bij deze man nogmaals checken. Ook deze man bevestigde wat in de documentaire werd verteld en wat dus lijnrecht tegenover wat mij eerder verteld was staat. Maar wat is nu het antwoord hoor ik je denken?

Het antwoord is: NEE! Je haar groeit NIET door nadat je dood bent. Het antwoord is eigenlijk heel simpel…..je bent dood! Als je dood bent stoppen alle processen in je lijf, dus ook de groei van haar en nagels. Haar groeit door de celdeling in het haarzakje en deze celdeling zal stoppen wanneer je dood bent.

Waarom denkt men dat je haar WEL groeit? Ook dit antwoord is heel simpel. Het gebeurt nog weleens dat wanneer men is overleden, zeker als het al even geleden is dat men zich heeft geschoren de baard zo (gegroeid) is dat men de overledenen nogmaals moet scheren.

Maar alle processen stoppen toch? Ja klopt, maar in onze huid zit veel vocht. Wanneer iemand is overleden dan droogt dit vocht uit de huid op. Hierdoor komt de huid wat dieper op het bot te liggen. Dit zorgt ervoor dat de haren dus een stukje uit de huid worden gedrukt. Ditzelfde gebeurt ook met de nagels. Met als gevolg dat het kan zijn dat je iemand nog na zijn dood moet scheren of de nagels moet knippen.

Onderstaande artikelen over haar vind je misschien ook interessant

7 tips tegen statisch haar

8 TIPS VOOR GEZOND HAAR

Wat betekenen de diverse symbolen op haar en verzorgingsproducten

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer