MuziekMuziek

De Range Rover Sport meer dan mijn jongensdroom.

Het hebben van een blog is niet alleen maar heel veel werk, de blog zorgt ook voor geweldige ervaringen. Eén van die ervaringen is te mogen rijden in auto’s die normaal ver buiten mijn bereik vallen. Zo heb ik pas geleden nog in de meest gave sportauto so far mogen rijden, de jaguar F-Type. Super te gek maar toch heeft iedereen wel die ene auto waarvan je weet dat wanneer je ooit genoeg budget hebt…..!! Voor mij is dat zoals al vaker vertelt op de blog groot en hoog. Ik weet het, ik ben een klein mannetje en zal dus echt wel iets te compenseren hebben 🙂 Met groot en hoog ben je er nog niet helemaal, ik vind ook power en snelheid belangrijk. Wanneer je dit allemaal combineert dan staat er een Range Rover Sport voor mijn neus! Sorry voor mijn woorden maar O HELL!!!! wat een brute en mooie wagen vind ik dat. De oudere modellen vond ik altijd al mooi, toch heeft die altijd wel een beetje de bijsmaak van een voetbalvrouw en crimineel gehad. Wil natuurlijk niet zeggen dat deze mensen geen smaak kunnen hebben 😉 Het nieuwe model waar ik in heb mee mogen rijden is echt nog stijlvoller dan het vorige model. Het heeft de elegantie van de oude Engelse stijl weer helemaal in zich.

DSC02310

Range Rover Sport

Wanneer een auto groot en hoog is en geloof mij dat is zeker, dan hoef je voor mij geen moeite te doen om dat te gaan verbergen. Hoe vierkanter en rechter hoe beter. De nieuwe Range Rover Sport heeft dit erg mooi gedaan, want ondanks dat hij groot en aanwezig is, blijft hij heel erg elegant. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best een beetje nerveus was voor deze proeftijd. Ik heb deze auto heel erg op een voetstuk gezet en was bang dat de auto hier niet aan kon voldoen. Zeker nadat ik de Range Rover Evoque mocht rijden en deze toch wel tegenviel. Dit is een droom die uit elkaar kan klappen en mij tegen een kinderlijke teleurstelling kan doen aanlopen. Denk aan het niveau Sinterklaas.

DSC02267

De eerste meters in de Range Rover Sport

Eerst even een rondje lopen om de auto. Men!!! wat heeft hij een grote neus, hij is bijna net zo hoog als mijzelf.( ja maak de grap maar) Als ik er maar in kom, gelukkig ging dat prima, ik ben nog redelijk lening 🙂 Tja, dan zit je daar in de auto van je dromen en echt werkelijk niets valt tegen. De luxe, het charisma en toch ook een beetje boeren slimheid, deze wagen heeft het allemaal. De Range Rover Sport is bijna volledig gebouwd van aluminium, waardoor hij voor zo’n grote auto opvallend licht is. Hij weegt 2100 kilo en dit valt mij heel erg mee. De versie waar ik mee heb gereden is de Range Rover Sport HSE 3.0 diesel. Prijs € 119.950,- En dan nu instappen en rijden maar. De zit is geweldig, deze auto is gebouwd om mee te rijden. Het overzicht en de power geven een machtig gevoel. Ik heb mijn vrouw ook laten rijden in de wagen en ook zij was meteen verkocht. Tot een jaar geleden was zij nog bang om auto te rijden(gelukkig nu niet meer) en al helemaal in een grote auto. Dat ben je in één klap vergeten zodra je instapt in de Range Rover Sport, zelfs mij vrouw! Het weggedrag is subliem, de vering is geweldig. Het gevoel van zoeven en deinen maar ook van  heel veel controle, het maakt je koning op de weg. Een rondje rond de wereld met deze auto onder je derrière..ik zeg graag! Het uiteindelijke verbruik van de Range Rover Sport valt mij mee, ik heb hem natuurlijk aardig aan de tand gevoeld en heb best vaak het gaspedaal stevig ingedrukt. Het resultaat was een stevige brul en een grote wagen die wegvliegt alsof het een klein sportautootje is. Toch zag ik de meter niet drastisch zakken en laten we eerlijk zijn, als je zo’n auto kan betalen dan lig je ook niet heel erg wakker van een keertje extra tanken.

DSC02284 DSC02287 DSC02292 DSC02314 DSC02315 DSC02318 DSC02321 DSC02327

De Range Rover Sport heeft mijn droom bevestigd

Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Het is een bekende uitspraak die er op neerkomt dat je moet kunnen blijven dromen. Ik droomde altijd al van deze auto maar nu ik hem na een week weer moest inleveren, deed het toch wel een beetje (veel) pijn. Met een grote tegenzin overhandigde ik de sleutel weer aan de importeur. Wel met de boodschap erbij dat wanneer ze ooit mensen zochten die ze willen sponsoren, ik hier niet lang over hoef te denken 😉 Vriendelijk knikkend en met een kleine lach rond de mond zei hij “we zullen er aan denken”.

DSC02296 DSC02303 DSC02301

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer