MuziekMuziek

Openfit draadloze open-ear oortjes van Shokz.

Review van de Shokz Openfit open-ears B4men

Openfit draadloze open eer oortjes van Shokz. De mensen die mij op de blog al langer volgen weten twee belangrijke dingen van mij ;-).

Ik ben gek van audio en ik heb een hekel aan oortjes. Waarom? Dit ligt niet aan de oortjes maar aan mijn oren. Ik heb altijd ruzie met oortjes!

Ze vallen bij mij soms net niet of gewoon wel uit. Wanneer ik stilzit gaat het nog wel maar zodra ik ga hardlopen of sporten dan zijn er weinig tot geen oortjes die dit tot een fijne ervaring maken. Toch loop ik wel graag met muziek en liever niet met een headset.

Zouden deze Openfit van Shokz een ultieme oplossing kunnen zijn? Hardloopschoenen, oortjes opgeladen en lets go! Loop jij mee?

Openfit van Shokz draadloze open-ear oortjes

Openfit van Shokz zijn open-ear, dat wil zeggen dat ze je oren niet afsluiten. Je hoort je muziek of telefoongesprek maar blijft in contact met alles wat er om je heen gebeurt. Iets wat ik persoonlijk heel fijn vind. Niet alleen tijdens het hardlopen maar eigenlijk met alles.

Wanneer ik thuis op de bank zit of achter mijn computer blijf ik in contact met de rest van het gezin. Maar is het geluid dan wel goed? Deze vraag heb ik mijzelf ook gesteld. Het voelt toch een beetje als een gok wanneer je voor best veel geld deze oortjes koopt en je weet niet of ze wel goed klinken.

Toen ik het doosje opende en zag maar vooral voelde…..dit kan toch nooit wat worden? Ze hangen om mijn oor, zitten niet vast en het is maar een heel klein stukje waar de muziek uit komt. Mijn gedachten: ze blijven vast niet zitten en dit kan nooit goed klinken.

Maar echt waar, wat zat ik fout!!! Deze dingen zijn briljant. Nog iedere keer als ik ga hardlopen verbaas ik mij over de kwaliteit van de muziek, het feit dat ze echt blijven zitten, het comfort en hoe lekker het is dat je de wereld om je heen gewoon mee krijgt.

Hoe werken de Openfit oortjes van Shokz?

Shokz heeft voor de Openfit open-ears duizend oren gemeten. Hierop hebben ze de oortjes ontworpen. Het belangrijkste is dat de oortjes de perfect balans hebben. Ze hangen om je oor met de batterij achter je oor en de werkelijke oortjes in/op je oor.

Let wel… zonder je oor af te sluiten. Mijn gehoorgang is heel klein en blijkbaar heel lastig om hier oortjes goed in te laten zitten, zeker wanneer ik ga bewegen. Dit probleem is met de Openfit getackeld want ze zitten dus helemaal niet in je gehoorgang.

De balans is echt heel goed uitgevoerd want tijdens het hardlopen, sporten en zelfs bij springen blijven ze perfect zitten. Yes, eindelijk heb ik muziek tijdens het hardlopen. Het zachte silicone waarvan de oortjes zijn gemaakt zorgen ervoor dat ze grip hebben en houden zelfs wanneer je gaat zweten of tijdens een regenbuitje.

Daarnaast geeft het silicone een heel zacht gevoel aan je huid. De oortjes voel je na een paar minuten niet meer zitten en gaan ook niet irriteren na een paar uur sporten.

Het geluid van de oortjes

Wanneer je het formaat ziet van de oortjes die op/in je oor gaat dan vraag je jezelf af of hier goed geluid uit kan komen. Nou echt wel. Het is best bizar hoe goed het geluid is van de oortjes. Niet alleen het algemene geluid maar ook de bass is heel goed.

Het enige waar je even aan moet wennen is het feit dat je nog wel omgevingsgeluid hoort. Dit geeft een soort van ruimtelijke beleving aan je muziek die anders is dan bij een in-ear hoofdtelefoon.

Het geluid is helder, ruimtelijk en vol ook de beleving van de bass is erg goed. Iets wat ikzelf opvallend vond is dat het geluid bij jou blijft. Ik moet de open-ear hoofdtelefoon echt heel hard zetten om andere om mij heen ook wat te laten horen.

Mocht je op kantoor of in een andere ruimte zijn waar je andere niet wilt storen met jou muziek dan zijn ze perfect.

Technische specs van de Shokz Openfit open-ear oortjes

De Shokz Openfit oortjes zijn echt helemaal draadloos. De batterij gaat erg lang mee en opgeladen kan je een flinke marathon lopen zonder op te laden. Anders ben je met 5 minuten laden 1 uur luisterplezier verder.

Eindelijk oortjes die voor mij geschikt zijn!

Na mijn eerste kilometer hardlopen wist ik het zeker. Deze oortjes gaan mij blij maken. Wanneer je gaat voor de allerbeste kwaliteit audio zonder dat je hiervoor je stoel moet uitkomen dan kies je misschien voor iets anders.

Echter ben je op zoek naar oortjes met een geweldig geluid waarmee je de hele dag kan lopen zonder last te krijgen van drukplekken. Of waar je lekker mee kan sporten zonder dat ze uitvallen. Waar je mee op kantoor / thuis kan zitten zonder de gesprekken om je heen te missen. Dan zijn deze Openfit oortjes van Shokz perfect voor jou. Ik ben er in ieder geval heel blij mee. Voor meer info of wanneer je de oortjes zou willen aanschaffen check de site.

Review van de Shokz Openfit open-ears B4men
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer