MuziekMuziek

Alles over het leasen van een occasion 

Normaliter zoek je bij het afsluiten van een leasecontract een nieuwe auto uit. Bij het leasen van een occasion is dit ook het geval, alleen gaat het dan om tweedehandsvoertuigen. Een ander verschil tussen deze twee soorten is dat je nieuwe leaseauto direct al klaar staat als je kiest voor occasion lease! Zo heb je geen last van een lange levertijd, soms kun je zelfs al direct de wagen mee naar huis nemen. Voordat je zo’n leaseovereenkomst afsluit, moet je uiteraard wel alles over een occasion leasen weten. Daar helpt dit artikel bij! 

Uit welke leaseoccasions kun je kiezen? 

Nou, er zijn heel veel gebruikte auto’s die je kunt leasen op de site van Privateleaseused.nl! Er is namelijk een erg divers aanbod. Zou kun je kiezen voor elektrische voertuigen, maar ook voor bedrijfsbussen, SUV’s en compacte auto’s voor in de stad. Welk model je het meest geschikt vindt, hangt uiteraard van je eigen voorkeuren, wensen en behoeften af. Voordat je naar de beschikbare occasions kijkt, doe je er daarom goed aan om een lijst op te stellen met alle functies die je belangrijk vindt. Aan de hand hiervan kun je je zoektocht starten naar de perfecte tweedehandsleaseauto!

Waaruit bestaat een occasion leasecontract?

Als een gebruikte occasion leasen je wel wat lijkt, wil je uiteraard weten wat voor contract je dan ondertekent. Over het algemeen is dit een Full Operational lease. Alle standaard autokosten zitten hierbij inbegrepen. Met andere woorden, het leasecontract is all-in. Zo betaal je elke maand voor de afschrijving en rente, de reparaties, de wegenbelasting en het onderhoud. Ook is de occasion allrisk verzekerd. Als je ooit een keer pech onderweg hebt, zul je direct geholpen worden door de pechhulp. Eventueel is het mogelijk om je overeenkomst uit te breiden, maar over het algemeen is dit niet nodig. Je kunt dit dan ook helemaal zelf bepalen! 

Hoe betrouwbaar is een tweedehandsleaseauto?

Als mensen denken aan occasions hebben ze vaak een negatief beeld in gedachten. Dat komt doordat het woord tweedehands door veel mensen als iets slechts wordt gezien. Uiteraard hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Ook de tweedehandsleaseauto’s zijn in de meeste gevallen juist erg goed én betrouwbaar. Dit komt doordat de vierwielers volledig worden nagekeken en gecontroleerd voordat ze aangeboden worden. Bovendien zijn de occasions vaak nog niet erg oud en hebben ze ook nog weinig kilometers gereden. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer