Een weekend rijden in een super car! De Jaguar F-Type R! Wauw!

Toen ik een aantal maanden geleden ben begonnen met het schrijven over auto’s had ik natuurlijk wel een idee wat ik echt mooi en belangrijk vond. Een auto moest vooral groot en hoog zijn en nee, ik geef helemaal niet zoveel om pk’s….hahaha zat ik even fout!! Ik kan mij ook prima vermaken in een lage, super snelle met 550 pk uitgeruste sportauto!! Ik heb een weekend mogen rijden in een Jaguar F-Type R en dat allemaal om jullie een zo leuk mogelijke blog te geven. Je begrijpt, ik moet er soms heel veel voor opgeven om dat allemaal te doen 😉

image image

De Jaguar F-Type R

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, dit is geen auto voor het gezin. De Jaguar F-Type is een tweezits sportcoupe en dat betekend geen achterbank, ook geen heel kleintje. Deze auto komt op de oprit te staan naast je eigen dikke gezinsauto en de boodschappen wagen van je vrouw. Deze auto is niet voor dagelijks gebruik, deze auto is gemaakt voor plezier. Het speelgoed voor mensen die zich het kunnen veroorloven, want voor de uitvoering die ik heb mogen rijden moet je bijna € 200.000,- neertellen. De F-Type R is er vanaf € 153.850,- en ook dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. De Jaguar F-Type R is wel de meest luxe en snelste onder de F-Type’s van Jaguar. Hij beschikt over een 5.0 supercharged V8 motor met 550 pk. Ik kan je vertellen dat dit heel erg veel pk’s zijn en dat wanneer je in de auto zit,  je een glimlach van oor tot oor krijgt wanneer je het gaspedaal intrapt en die glimlach staat er dagen later nog op. Wauw, wat een beest! Even kijken en genieten, ik vertel zo verder:

De Jaguar F-Type R geeft veel bekijks en reacties

De mannen in mijn buurt zijn er inmiddels wel aan gewend dat ik soms wat bijzondere auto’s voor de deur heb staan en dus kijken ze er echt niet meer zo snel van op. Dat was wel even anders toen ik met de F-Type kwam aanzetten, er was er niet één die binnen bleef zitten. Op de snelweg viel het mij al op dat mensen erg hun best doen om de auto van dichterbij te bekijken, meer dan dat soms gewenst was. Ook een boodschapje doen met mijn vrouw deed mensen de wenkbrauwen doen optrekken toen wij als jong stel uitstapte. Leuk is het als mannen hun enthousiasme niet kunnen onderdrukken en je een knikje of een duim geven. Ook een opmerking was snel gemaakt. Tot zover allemaal prima en als het niet je eigen auto is kan ik er echt hard om lachen. Maar er zijn ook mensen die heel anders reageren. Nee, de auto is niet heel stil en zeker niet onopvallend, maar waarom mensen het nodig vinden om hun afkeer kenbaar te maken is mij echt onduidelijk. Wegwerpgebaren, middelvingers en spugen, ik heb het in 3 dagen meerdere keren zien gebeuren. Echt, wat mankeert sommige mensen toch? Het is iets waar je je wel van bewust moet zijn als je een auto als deze aanschaft. Maar goed, er is maar één antwoord op dit soort dingen, gewoon even het gas intrappen en weg zijn de negatieve energieën en terug is de lol!

image image

Is de Jaguar F-Type R B4men waardig?

Ik heb denk ik net zo snel antwoord gegeven op deze vraag, als dat de auto op de honderd km per uur zit. Ja, natuurlijk is de F-Type R B4men waardig! Meer mannenspeelgoed ga je niet vinden. Verdiend de auto dan ook een 10? Hier ga ik wel even mijn verstand laten winnen tegenover mijn hart. Mijn hart zegt namelijk volmondig ja, terwijl mijn verstand dit wat afremt. Kijk, zodra je deze auto kan veroorloven is het niet je enige auto en dus zal hij vanwege het feit dat het geen gezinsauto is toch veel stilstaan. Ik vraag mij af of het dan niet naar verloop van tijd hetzelfde gaat als met alles wat je in een opwelling koopt en in de kast blijft liggen of in dit geval de garage. Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Dus ik kan mijn droom een klein beetje invullen en vooral terug denken met een gave herinnering die mijn mondhoeken nog steeds omhoog doen krullen en ik geef hem met mijn verstand een dikke 8,5. Oké Oké….gevoel nog steeds een dikke 10!!!! 😉

image image image image image image image image image image image image imageimage

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer