Baard Trends 2017: Stay or Go Away

Het zal niet veel mensen verbazen dat de baard het afgelopen jaar echt een trend is geweest. De mannen die toen al baarden droegen konden er gek van worden, zij zaten ineens ongevraagd middenin een trend. Toen daar het woordje hipster bij kwam, was het hek helemaal van de dam. Ik heb meermalen zelf geschreven over de baard trends en dit werd mij soms echt niet in dank afgenomen. Nee, voor deze groep mannen is het dragen van een baard helemaal geen trend maar een way of life. Voor hen is het dus ook weer rustig op adem komen nu de hype van de baard aan het afnemen is. De zogenoemde hipsters vinden de baard alweer saai en gaan dus weer massaal voor het gladde bekkie.

Baard Trends 2017

Toen de baard mainstream werd konden de mannen met een baard maar één ding doen, de baard laten groeien. Die hipsters wilde wel een baard, maar waren niet gewend aan die beharing en al helemaal niet aan een grote volle baard. Dat was de oplossing wanneer je echt een fanatieke baarddrager was en je je wilde onderscheiden, laat maar langer groeien. Nu is dat onderscheid minder nodig en die wilde baard kon wel een barbier gebruiken na dat laten groeien. Ik zie dus nu de “echte” baard drager in 2017 met mooie volle baarden. Geen hipster en ook geen trend maar gewoon een lifestyle. Nu is niet iedereen gezegend met een mooie volle baardgroei, zorg er dan voor dat je hem juist wat korter houdt. Ik heb het al vaker gezegd op de blog, mijn baard is ook een probleem geval. Ik zou best wel een langere baard willen hebben, maar het wordt bij mij juist een vlassige bende wat er erg onverzorgd uitziet. Ik houd hem tegenwoordig ook een stukje korter, waardoor hij er voller uitziet. Iets wat ik veel op internet lees, is dat als je geen volledige baardgroei hebt, je voor een stoppelbaard moet kiezen. Ik ben het hier juist niet mee eens, een stoppelbaard is mooi als je een mooie volle baardgroei hebt. Als je een stoppelbaard hebt met allemaal gaten erin, dan kan je beter gewoon zorgen voor een gladgeschoren gezicht. Dit ziet er dan veel verzorgder uit. Het is dat ik het zonde vind om mijn baard eraf te halen, anders had ik het je graag zelf willen laten zien. Zijn er dus echte baard trends in 2017? Eigenlijk niet. Huh?? Waarom niet dan en waarom schrijf je er dan over? Omdat je merkt dat er niet echt meer trends zijn op het gebied van de baard. Alles mag en alles kan! Gelukkig veroordelen de baarddragers ook niet meer andere baarddragers, of de juist niet baarddrager. Er is meer respect voor elkaar gekomen, juist omdat de hype eraf is. Kom ik dus terug op hetgeen wat ik altijd al schrijf op de blog…Leef en laat Leven 🙂

Dit neemt niet weg dat het altijd leuk is om andere baarden te zien, dus daarom wel:

De Baard 2017 in Beeld

Als ik dan toch een (baard) trend moet spotten, dan lijken de kapsels langer te worden en de baarden wat korter:

Ook lijken de baarden weer wat natuurlijk gedragen te worden:

Ach de meeste baarddragers zijn eigenwijs genoeg om te doen waar zij zin in hebben dus voor hen:

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

De echte baarddrager, bestaat deze wel?

Domme berichten over de baard en de baarddrager

baard sneller laten groeien, kan dat?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer