MuziekMuziek

Zie ik mijzelf als een “echte” baarddrager?

Maar wie of wat is nu een “echte” baarddrager? Ik merk dat veel baarddragers geagiteerd reageren op artikelen als “wel of geen baard”, maar waarom? Waarom voelen baarddragers zich veelal zo aangevallen als er over “hun” baard geschreven wordt?

De echte baarddrager

Ik ben zelf ook een baarddrager en nee ik draag geen baard omdat dit nu een trend is. Ik draag een baard omdat ik mij hier prettiger bij voel en ik het gewoon mooi vind staan. De mening van andere mensen doet er voor mij dan ook niet toe. Mijn vrouw vond mijn baard in het begin echt verschrikkelijk en ook mijn kinderen konden er maar niet aan wennen. Nu heb ik inmiddels al weer een paar jaar een baard en is mijn gezin er zo aan gewend, dat toen ik mijn baard een paar jaar geleden vanwege Movember eraf haalde, er gevraagd werd of ik toch maar niet mijn baard wilde laten terug groeien.

Hahaha jongens!! Ik heb NIET  mijn baard eraf gehaald. Deze foto is van een paar jaar geleden toen ik mijn baard voor de maand Movember geschoren heb. De kids en Marie Louise vonden dit echt vreselijk! Ik vind eigenlijk wel weer tof 🙂

De Hipster

Ben ik een hipster, een trendsetter, een na-aper of gewoon een normale man die zijn ding doet. Iedereen heeft er wel een mening over. Ik vind dit niet erg, noem mij zoals jij mij wilt noemen. Ik ben trots op wie ik ben met of zonder baard.

Ik vraag mij wel oprecht iets af. Wat is er zo verkeerd als een man of jongeman een baard wil laten groeien omdat hij nieuwsgierig is hoe dat staat? Ben je dan meteen een hipster, na-aper of geen echte man? (je moet toch ergens beginnen) Wat is er zo verkeerd als diezelfde persoon besluit om zijn baard na een paar weken weer af te scheren omdat het toch niet zo zijn ding is? Wat is er zo verkeerd als diezelfde persoon zijn baard laat staan tot het weer “IN” is om gladgeschoren te zijn? In mijn ogen helemaal niets. Ik praat dan zelf ook niet in de term “echte” baarddragers als het om een bepaalde tijd gaat dat iemand zijn baard heeft.

hipster of geen hipster? I don’t care!

Wanneer ben je een echte baarddrager

Maar wie bepaalt of je een echte baarddrager bent. De man die een paar maanden zijn baard heeft staan? De man die een jaar zijn baard heeft staan? De man die al jaren zijn baard heeft staan? Een baard, vind ik, draag je met verve. Dat maakt voor mij een “echte” baarddrager en of je hem dan een paar maanden hebt, een paar jaar of tientallen jaren, who cares!!!

Marie Louise is in ieder geval erg blij met mijn baard.
Mijn huidige baard lengte. Langer gaat hij helaas niet worden, want dan ziet mijn baard er echt niet mooi uit.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer