MuziekMuziek

De echte baarddrager, bestaat deze wel?

img_1293
Ben ik een ‘echte’ baarddrager? Geen idee, wie of wat bepaalt dat eigenlijk? Weet jij het?

Is de man met of zonder baard knapper

Dit is een vraag die een ‘echte’ baarddrager niet zal bezig houden. Maar wie of wat is nu een ‘echte’ baarddrager? Ik merk dat veel baarddragers geagiteerd reageren op artikelen als “wel of geen baard”, maar waarom? Waarom voelen baarddragers zich veelal zo aangevallen als er over “hun” baard geschreven wordt? Ik ben zelf ook een baarddrager en nee ik draag geen baard omdat dit een trend is. Ik draag een baard omdat ik mij hier prettig bij voel en ik het gewoon mooi vind staan. De mening van andere mensen doet er voor mij niet toe. Marie Louise vond mijn baard in het begin echt verschrikkelijk en ook mijn kinderen konden er maar niet aan wennen toen ik mijn baard liet groeien. Nu heb ik inmiddels alweer een paar jaar een baard en is mijn gezin er zo aan gewend, dat toen ik een paar jaar geleden mijn baard vanwege Movember eraf haalde, er werd gevraagd of ik aub snel mijn baard wilde laten terug groeien.

Mijn baard die ik draag sinds 2010

pa161699
Mijn huidige baard die ik inmiddels al 7 jaar draag.

Na de Movember shavedown heb ik een tijd alleen een snor gedragen. Weten hoe ik de shavedown deed klik hier. Tot grote ergernis van Marie Louise en de kinderen.

jw-snor

Na een tijdje alleen een snor te hebben gedragen heb ik besloten toch weer een baard te laten groeien. Dit is de tussen fase.
Mijn baard 3 jaar geleden.

Hipster

Ben ik een hipster, een trendsetter, een na-aper of gewoon een normale man die zijn ding doet. Iedereen heeft er wel een mening over. Ik vind dit niet erg, noem mij zoals jij mij wilt noemen. Ik ben trots op wie ik ben met of zonder baard. Ik vraag mij alleen wel iets af. Wat is er zo verkeerd aan als een (jonge) man een baard wil laten groeien omdat hij nieuwsgierig is hoe dat staat? Ben je dan meteen een hipster, na-aper of geen echte man? (je moet toch ergens beginnen) Wat is er zo verkeerd aan als diezelfde persoon zijn baard er weer afhaalt na een paar weken omdat het toch niet zo zijn “ding” is? Wat is er zo verkeerd als diezelfde persoon zijn baard laat staan tot het weer “IN” is om gladgeschoren te zijn? In mijn ogen helemaal niets. Ik praat dan zelf ook niet in de term “echte” baarddragers als het om een bepaalde tijd gaat dat iemand zijn baard heeft.

Wie bepaalt wie een echte baarddrager is

Maar wie bepaalt of je een echte baarddrager bent. De man die een paar maanden zijn baard heeft staan? De man die een jaar zijn baard heeft staan? De man die al jaren zijn baard heeft staan? Een baard, vind ik, draag je met verve. Dat maakt voor mij een “echte” baarddrager en of je hem dan een paar maanden hebt, een paar jaar of tientallen jaren, who cares!!!

img_1465

img_1442

7e55e182-c490-42e4-94c0-720e21441749

Dit zijn een aantal mannen die bij mij in de Barbershop komen. Ze hebben alle drie een baard en voor mij zijn ze ook alle drie “echte” baarddragers die trots zijn op hun baard en ze zeker met verve dragen.

Ben jij ook trots op je baard? Show me dan jouw baard op de B4men Facebookpagina

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer