B4men Persoonlijk: Mud Masters Here I Come!

Afgelopen augustus ben ik begonnen met sporten, nee het hoeft dus niet perse 1 januari te zijn. Ik ben lekker buiten gaan sporten in het bos bij ons. Niet helemaal alleen, want dan houd ik het niet vol. Ik heb mij aangesloten bij de Outdoor Fitness Club. Een groep enthousiaste mensen die fanatiek willen sporten maar ook hard kunnen lachen om elkaar en zichzelf. Het maakt het sporten een heel stuk beter en makkelijker voor mij dan wanneer ik in de sportschool aan de slag zou gaan. Ik ben rustig begonnen met 1 uur sporten op zondagochtend. Eerst wat kracht opbouwen met de Cross Camp lessen. Hier ga je buiten uiteraard in een circuitvorm verschillende oefeningen af. Het is een training die behoorlijk pittig kan zijn. Het geeft je snel resultaat in de vorm van kracht, de eerste paar keer kon ik bijna niet meer lopen na de training. Na een paar weken is je lijf wat gewend aan de “zware” inspanning en is de spierpijn een klein aanwezig dingetje, wat je de eerste twee dagen na je training kan voelen. Tijd om de training te gaan uitbreiden.

Tijd voor de Bootcamp lessen

Nu het allemaal wel lekker gaat, werd het tijd voor de grote stap, althans voor mij 😉 Het werd tijd voor het tweede uur. Op zondag hebben we een dubbel uur, na de Crosscamp hebben we nog een uur Bootcamp. Vanaf half oktober ben ik deze lessen gaan volgen. Nu ga je rennend door het bos van oefening naar oefening. Dit is een geweldige workout die uitdagend en soms zelfs behoorlijk pittig kan zijn. De andere lessen gingen inmiddels prima, dus geen reden om mij zorgen te maken voor deze les. ZOOOO viel dat even tegen!! Ik liep achteraan, de groep proberend bij te houden, met mijn tong op de grond. Gelukkig ze staan weer stil…tijd voor een beetje lucht. Dat had je gedacht! Tijd voor squats, lunches, dips of push-ups. De dagen van spierpijn waren weer terug. Gelukkig went je lijf snel aan deze inspanningen en heb je na een paar weken de eerste progressie gemaakt. Tijd voor een nieuwe uitdaging. De Mud Masters Haarlemmermeer! In april 2017 zal bij mij om de hoek de Mud Masters zijn, dit is een geweldig doel om het trainen nog meer vorm te geven. Ik heb mij ingeschreven! Nu moet ik mijzelf altijd wel een beetje uitdagen, omdat ik anders de motivatie kan verliezen. Tja, ik ken mijzelf daarin maar al te goed. Vaak begonnen aan van alles en nog wat maar ik heb ook weinig afgemaakt. Deze keer moet dat anders! Dus ik heb mij ingeschreven voor de 18 kilometer!!

Inmiddels mijn eerste obstacle runs gehad

Na flink wat trainen werd het tijd voor mijn eerste Obstacle Run. Begin december was de eerste test. Met -2 graden door het bos rennen op een tocht met allemaal natuurlijke obstakels. Ook niet natuurlijke obstakels zoals speeltoestellen, hekjes, bruggen en een gigantische berg (whahaha zo voelt hij) moesten worden overwonnen. Na ongeveer 6 kilometer wachten het meer, om hier een afsluitende duik te nemen met zijn allen. Heerlijk…ik ben verliefd geworden die dag. Nee, Marie Louise blijf mijn vrouw hoor, ik werd verliefd op de sport. Verder kijkend of ik mij nogmaals kon uitdagen in een Obstacle Run kwam ik Icesurvived tegen. Op 1 januari ben ik samen met Maarten en René, de twee mannen waarmee voor mij het sporten mee begon, eerst als sponsor en inmiddels als “team maatje”, richting Biddinghuizen gereden. Ik loop in hetzelfde B4men Barbershop shirt maar verder tel ik nog niet mee hoor!! Ik wilde mijzelf testen op een uitdagende baan van 7 kilometer. De liefde voor de sport bleek geen kalverliefde maar wordt inmiddels een heus houden van. Het voelt echt heerlijk om jezelf uit te dagen en jezelf tegen te komen en keer op keer de obstakels die je tegen komt te overwinnen. Ik kan dus maar één ding zeggen Mud Masters Here I Come!!

Dit schreef ik eerder over het sporten:

De Week van B4men. Een nieuw jaar en meteen zat de schrik er goed in!

De Week van B4men: Een bijzondere week voor mij en de shop.

Trainen voor de Mud Masters doe ik op deze Lamona Atalanta retro racefiets

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer