MuziekMuziek

Sony WF-SP800N oortjes om mee te sporten: review B4men

Sony oordopjes WF-SP800N

Sony WF-SP800N oortjes om mee te sporten. Oortjes om mee te sporten, het gaat steeds beter! Ik heb eerdere merken en oortjes mogen reviewen tijdens het sporten maar ik heb daar vaak problemen mee gehad. Ze vallen uit of ze zitten niet lekker. Nu mocht ik deze Sony WF-SP800N meenemen tijdens het sporten en tot mijn grote verbazing en lol lukte het mij nu wel heel goed! Een muziekje tijdens het sporten is toch wel erg lekker en het zorgt voor meer energie, snelheid en uithoudingsvermogen. Ik loop bijna nooit met oortjes wand als ze uitvallen of niet lekker zitten, dan is het meer ergernis dan dat het voor een extra boost zorgt. Daarom was het echt heel tof om dit eens anders mee te maken. Daarnaast was het geluid ook nog eens heel goed, wat toch ook niet onbelangrijk is.

Sony WF-SP800N oortjes om mee te sporten

Zijn oortjes speciaal om mee te sporten dan heel anders dan oortjes waar je niet mee kan sporten? Ja tocht wel! Uiteraard blijven oortjes oortjes, echter zit er een enorm verschil in pasvorm en gebruikte materialen. Oortjes om mee te sporten hebben een betere pasvorm en moeten beter blijven zitten tijdens bewegingen. Daarnaast hebben oortjes om mee te sporten veel meer te maken met de omgeving van de sporter, dan oortjes die niet buiten komen. Een goede NoiseCanceling is dus heel belangrijk. En goed wil bij het sporten zeggen dat je moet kunnen schakelen dus je omgeving en geluid. Je wilt je muziek goed horen maar ook wanneer nodig je omgeving meekrijgen. Zo schrik je niet opeens van die scooter of auto. Daarnaast is het heel prettig als je oortjes tegen water kunnen. Niet alleen zweet maar ook een regenbuitje moeten ze wel aankunnen.

Ook vind ik het wel zo fijn als ik ze schoon kan spoelen na het sporten. Het zijn al deze punten die toch om een heel andere benadering vragen van oortjes dan wanneer je lekker op de bank wilt genieten van een mooi geluid.

WF-SP800N met NoiseCanceling review B4men

Nu ik duidelijk heb uitgelegd wat ik dus van oortjes verwacht tijdens het sporten, gaan we aan de slag met deze WF-SP800N met NoiseCanceling. Na een paar weken sporten heb ik een goed beeld gekregen van de oortjes en ik ben echt wel onder de indruk. De pasvorm is heel goed en zelfs bij mij blijven ze tijdens het sporten lekker zitten. De NoiseCanceling is heel prettig en goed in te stellen via een app. Hij herkent zelfs wat je aan het doen bent en past hier de NoiseCanceling op aan. De extra diepe bass is ook via de app af te stellen, net zoals de rest van je geluid. Het geluid is heel prettig, diep en ruimtelijk. Heerlijk om mee te sporten!

Bij thuiskomst zijn de oortjes af te spoelen, wat toch echt wel hygiënischer voelt om ze daarna weer in het station te doen om ze weer op te laden. Over opladen gesproken, je zal niet snel zonder batterij komen te zitten. Wanneer je ze vol hebt geladen gaan ze 18 uur met NoiseCanceling en zelfs 26 uur zonder NoiseCanceling mee. Ik hoef ze dus niet iedere keer op te laden na het lopen. Ik ben heel blij en super tevreden met de oortjes en ze bevallen mij zo goed dat ik ze ook heel graag gewoon thuis draag. Met drie vrouwen in huis ben ik allang niet meer de baas over de televisie of het geluid in huis, in zo’n situatie zijn oortjes ideaal. Ik kan mijzelf dus op de bank heerlijk terugtrekken met mijn oortjes in en naar mijn eigen muziek luisteren.

Koop je Sony WF-SP800N bij Bol.com:

Specificaties van de oortjes van Sony

 • GEWICHT: Ca. 9,8 g x 2
 • TYPE HOOFDTELEFOON: Gesloten, dynamisch
 • DRIVERUNIT: 6 mm (dometype)
 • MAGNEET: Neodymium
 • WATERBESTENDIG: IP55 (alleen headset)
 • Kleuropties: blue white black
 • Inhoud van de verpakking: USB-kabel: USB Type-C®-kabel (USB-A naar USB-C®) (ca. 20 cm)
 • AAN-UITSCHAKELAAR VOOR WIRELESS NOISE CANCELLING: Ja

Batterij:

 • OPLAADTIJD VAN DE BATTERIJ: Ca. 2,5 uur (volledig opgeladen)
 • OPLAADMETHODE BATTERIJ: Opladen via USB (met doosje)
 • BATTERIJLEVENSDUUR (BIJ CONTINU AFSPELEN): Max. 9 uur (NC AAN), max. 13 uur (NC UIT)
 • BATTERIJLEVENSDUUR (BIJ CONTINUE COMMUNICATIE): Max. 7 uur (NC AAN)/ max. 8 uur (NC UIT)
 • BATTERIJLEVENSDUUR (WACHTTIJD): Max. 15 uur (NC AAN)/ max. 35 uur (NC UIT)
 • Oplaaddoosje: Circa 3 uur (volledig opgeladen)

Bluetooth®-specificatie

 • BLUETOOTH®-VERSIE: BLUETOOTH-specificatie versie 5.0
 • EFFECTIEF BEREIK: Onbelemmerde verbinding circa 10 m
 • FREQUENTIEBEREIK: 2,4GHz-band (2,4000 GHz – 2,4835 GHz)
 • PROFIEL: A2DP (geavanceerd audiodistributieprofiel), AVRCP (AV-afstandsbediening), HFP (handsfree-profiel), HSP (headsetprofiel)
 • ONDERSTEUNDE AUDIO-INDELING(EN): SBC, AAC
 • ONDERSTEUNDE INHOUDBEVEILIGING: SCMS-T
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer