MuziekMuziek

Voornemens zijn de redding: Column Pascal Meulenbelt

Het leven is soms net zo bizar als een heks op een bezemsteel. Er gebeuren dingen waarvan je denkt: ‘is dit echt? Gebeurd dit nu echt?’ De hele week heb ik nagedacht, moet ik mij hierover gaan schrijven. Moet ik jullie mijn mening vertellen? Uiteindelijk zeg ik nee, ik ga niet schrijven over die debielen die hulpdiensten aanvallen tijdens uit en nieuw. Iedereen is het erover eens dat dit onacceptabel is. Waarom er dan aandacht aan besteden? Die aandacht ga ik geven aan positieve dingen. Dingen waarvan een chagrijnige kukelekulende haan nog blij van wordt. Het nieuwe jaar is begonnen, dat heb je hoogstwaarschijnlijk wel door gehad. Als dat niet zo is adviseer ik je toch echt om een keer buiten te komen en te stoppen met het kijken van Telekids. De voornemens vliegen weer als warme broodjes over de toonbank en de mislukte voornemens vliegen erachteraan. Maar die voornemens, ze zijn er nog! Dat is het punt waar ik extreem gelukkig van word. Voornemens zijn het medicijn voor het kwaad. Voornemens zijn de vrede tijdens de oorlog. Natuurlijk, het is jammer dat merendeel van de voornemens niet lang stand houden maar de intentie is er. De intentie om iets of zelfs meerdere dingen te verbeteren en/of te veranderen. Dit geeft toch aan dat we nog bezig zij met onszelf en met de wereld. De goedheid zit nog in de mens, de positiviteit zit nog in de mens, het blijven ontwikkelen zit nog in de mens. Hulde voor de mensheid! Positief het nieuwe jaar in gaat met deze gedachtegang makkelijk lukken. We zijn verder dan we zelf denken. Uiteraard, er zitten ook wel een paar rotte appels tussen maar hé dat houd je altijd. Wanneer jij naar de supermarkt gaat zit er in het netje mandarijnen ook altijd wel eentje tussen die niet lekker is of zelfs als beschimmeld is. De aandacht moet niet op die beschimmelde mandarijn liggen maar op die andere 8 overheerlijke mandarijnen. Deze eigenschappen moeten uitgelicht worden. Op social moet er gedeeld worden hoe sappig, zoet en gezond deze overheerlijke mandarijntjes wel niet zijn. Dat je iedereen die mandarijnen gunt en dat deze mandarijnen een podium verdienen. Super fantastisch dat dit gaat gebeuren in 2017. 2017 gaat in de boeken als het jaar waarin de voornemens de wereld verbetert hebben. Waarin wij niet meer aandacht besteden aan die beschimmelde idioten in de samenleving maar aan de sappige en leuke mensen. Mandarijnen voor president en hulde voor de voornemens. Waar gemaakt op niet, de positieve insteek is er en die gedachte moeten we vast houden! Herhaal 10 x wat hier staat en je merkt het effect direct: Ik ben blij, ik ben positief en ik sta vrolijk in het leven.

Het werkt he? Inderdaad, positivisme zit in ons hoofd. We kunnen onszelf dingen aanpraten, ook positiviteit.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer