MuziekMuziek

Kan je corona krijgen als je sex hebt?

kan je corona van sex krijgen

Kan je Corona krijgen als je sex hebt? Ik vond dit wel een leuke vraag om te beantwoorden. Denk jij het antwoord te weten?

Het hebben van sex is in de afgelopen corona tijd onder stellen flink toegenomen. We hadden de afgelopen tijd toch niet heel veel anders te doen 😉 Echter voor de niet stellen was dit een heel ander verhaal. Omdat contact allemaal wat lastiger was, was het hebben van sex juist afgenomen. Wees gerust, die schade wordt op dit moment volgens de cijfers weer aardig ingehaald. Naast dat het hebben van sex leuk en lekker is, kan het ook minder leuke dingen met zich meebrengen. Daarom is de vraag of je van sex Corona kan krijgen een leuke vraag om te beantwoorden.

Kan je tijdens de sex corona overdragen?

Ja dat kan zeker! Toch is dit antwoord wel een beetje kort door de bocht. Dit wil ik graag even verder toelichten. Het hebben van sex op zichzelf kan geen corona veroorzaken. Ook kan je geen corona doorgeven met sex op zich. Corona is een virus wat zich verspreid via druppeltjes uit de neus en keel en deze druppeltjes moet iemand anders weer inademen. Wanneer je sex hebt met een partner is het dus vrij aannemelijk dat jullie elkaars adem zullen in ademen. Ook is de 1,5 meter afstand erg lastig tijdens de sex. Daarnaast zorgt het hebben van sex voor een hogere en diepere ademhaling, wat de kans op verspreiding vergroot.

Kan je het risico op corona verkleinen?

Dit kan zeker! Er zijn verschillende manieren waarop je het risico op corona kan verkleinen tijdens de sex. Nummer 1 is je laten vaccineren of jezelf laten testen voordat je sex gaat hebben. Testen is natuurlijk de beste optie want dan weet je zeker dat je het virus op dat moment niet bij je draagt. Vaccineren verkleint de kans op overdragen en op ziek worden maar je kan nog steeds besmet zijn. Wanneer beiden personen gevaccineerd zijn, is de kans op overdragen of ziek worden er eigenlijk niet maar in theorie kan je het wel degelijk overdragen. Wanneer je een vaste partner hebt is de kans dat je corona oploopt wel een stuk kleiner dan wanneer je wisselende partners hebt. Wil je helemaal geen risico lopen, dan is sex op afstand via telefoon of laptop de oplossing. Ook sex met jezelf is volkomen veilig en zal je nooit corona opleveren 🙂

Sex en corona
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer