MuziekMuziek

Trainen voor de Mud Masters doe ik op deze Lamona Atalanta retro racefiets

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik volop aan het sporten geslagen. Mijn doel is het finishen op de Mud Masters (18km) in april volgend jaar. Nu is hardlopen niet mijn sterkste kant en eerlijk is eerlijk, ik vind er ook echt geen moer aan. Het bootcampen is wel echt helemaal mijn ding. Een beetje buiten in de natuur afgemat worden is echt iets wat ik heel cool vind. Maar ik besef mijzelf ook wel dat ik het daar niet mee ga redden. Ik heb dus nog iets nodig wat mijn basisconditie omhoog kan krijgen.

pa061405 pa061407

Ik ben gaan fietsen op de Lamona Atalanta

Om aan mijn conditie te werken ben ik gaan fietsen. Ik vind fietsen veel leuker dan rennen en ook hiermee kan je een goede basisconditie opbouwen. Ik heb niet zomaar een fiets, maar de Lamona Atalanta, een super gave retro fiets. De Lamona Atalanta is een fixie of doortrapper zoals je dit wat minder hip noemt. Dat betekend geen versnellingen en eigenlijk ook geen rem. De trappers staan niet stil als het achterwiel draait. Nu heeft dit grote voordelen maar ook grote nadelen. De voordelen zijn o.a. dat je moet blijven trappen en met tegenwind of een heuveltje, heb je geen versnelling die je kan helpen. Je moet dus alles uit je eigen benen halen. Nadeel is dat je hier heel goed mee moet leren fietsen. Remmen is best een dingetje en ook met je bochten moet je rekening houden. Nu is hier wel een briljante oplossing voor  bedacht! Je kan het achterwiel omdraaien en daar zit een tandwiel wat niet vast zit. Daarmee verander je je fixie naar een “gewone” racefiets. Ook nu heb je nog steeds geen versnellingen, maar dit vind juist een pre! Ik moet nu echt een goed ritme zoeken en vooral blijven trappen. Het maakt deze fiets misschien nog wel meer geschikt als trainingsfiets dan met versnelling. Lui ga ik in ieder geval van deze fiets niet worden.

pa061408 pa061410

Mijn Lamona Atalanta van Santa Fixie

Ik heb vaak in het verleden naar mooie fietsen zitten kijken en kwam er eigenlijk nooit uit. Ik vond ze of te modern of ik vond ze veel te duur. Santa Fixie is een Nederlandse website, waar ze allerlei retro fietsen verkopen en tegen heel schappelijke prijzen. Zo kwam ik ook bij het merk Lamona, een Spaans merk opgezet door drie broers. Zij bouwen fietsen met klassieke lijnen die toch helemaal van nu zijn. Zo vallen ze op door het net uitgelegde systeem, waarbij je het wiel kan omdraaien en zo van een conventionele racefiets naar een fixie kan wisselen. Nog een heel tof ding is dat ze kiezen voor wat hogere velgen wat de fiets echt iets bijzonders geeft. Verder zijn het zadel en stuur naar jouw eigen wensen aan te passen. Van ossenkop stuur tot race stuur, ik koos voor het racestuur en met een bruinlint waarmee het bruin uit de banden en zadel weer terug komt. De fiets is te koop bij Santa Fixie voor een bedrag van € 395,-

pa061416 pa061417

Ik zal de komende tijd regelmatig mijn sportsessies op Instagram laten zien en ook de fiets zal hier aan bod komen. Volg mijn bevindingen en trainingen dus ook op Instagram.

pa211749

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer