21 korte kapsels voor mannen. Alles over de Crop!

De korte kapsels voor mannen zijn het op dit moment helemaal. Natuurlijk kunnen kortere kapsels voor mannen altijd wel. Toch zijn er nu echt duidelijke trends te zien binnen de korte mannenkapsels. Zo zijn we begonnen met de Peaky Blinders kapsels en gaan we nu over op de crop. Ik laat je in dit artikel zien welke korte herenkapsels je deze lente en zomer gaat dragen. Uiteraard vertel ik je ook alles over de styling en de producten.

Korte kapsels voor mannen ofwel de crop

De korte kapsels voor mannen moeten natuurlijk wel een stoere naam hebben. Daarom gaat het korte kapsel met het haar naar voren gestyled door het leven als de crop, French crop of fade crop. Dit kapsel is al langere tijd naar ons op weg. Een jaar of twee geleden was dit kapsel al een hit in de UK. Kenmerkend voor dit herenkapsel zijn de hoog opgeschoren zijkanten. Daarbij worden de zijkanten en de bovenkant van het kapsel niet op elkaar aangesloten. Het haar aan de bovenkant wordt met veel textuur naar voren gedragen. De voorkant ook wel “pony” draag je vol op het voorhoofd of laat je juist heel kort knippen. Vraag je kapper wat voor jou de beste keuze is. Zeker de korte voorkant is een erg gewaagde keuze.

Zo style je het korte mannenkapsel de crop, French crop of fade crop

Uiteraard moet dit korte mannenkapsel wel echt goed geknipt worden. De lijnen moet strak zijn en de bovenkant goed uitgesneden met een mes. De crop kan geknipt worden met een langere of juiste hele korte voorkant van het kapsel. Bij een langer kapsel draag je het haar dus meer op je voorhoofd dan bij een kortere voorkant. Het kan aan je haargroei liggen of die kortere of langere voorkant wel of niet kan. Vraag dit aan je barbier! Het korte kapsel voor mannen kan je op verschillende manieren stylen. De crop kenmerkt zich doordat het haar naar voren wordt gedragen. Dit kan op een natuurlijke manier of juist met meer textuur.

De crop natuurlijk gedragen

Wanneer je de crop natuurlijk wilt stylen dan doen je dit als volgt:

  • was je haar
  • föhn het naar voren in model
  • laat heel even afkoelen na het fohnen
  • gebruik nu producten als Sea Salt Spray, Clay of een matte Paste

Gebruik echt heel weinig stylingsproduct in je haar (ik zeg tegen mijn klanten dat wanneer je weinig product denkt te pakken, je dan nog de helft moet nemen) en verdeel dit goed.

De crop met veel textuur gedragen

Wanneer je de crop met veel textuur wilt dragen moet je dit anders stylen dan met een natuurlijke crop. Dit doe je als volgt:

  • was je haar
  • droog het haar met een handdoek
  • wanneer je haar bijna droog is ga je het stylen
  • gebruik producten als Paste, Pomade of een Gel

Voor deze manier van stylen gebruik je wat meer product. Neem het product en verdeel dit goed over je handen en breng het aan in het haar van voor naar achter en van achter naar voor. Herhaal dit een aantal keer, zo krijg je losse plukjes in je korte mannenkapsel.

Inspiratie kort mannenkapsel, de crop

Voor meer kapsel inspiratie neem dan een kijkje op mijn Pinterest Pagina.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer