Zwemmen met je boxershort mag dat?

drie mensen die het water in springen in een zwemshort met een boxershort

Zwemmen met je boxershort? Het is weer zomer en dan gaan we natuurlijk zwemmen. Er is niets lekkerder dan een duik in het zwembad, meer of zee met een graadje of 30. Hoe verfrissend ook, er zijn in de afgelopen jaren wel wat dingen veranderd in het zwembad. Waar we de afgelopen jaren eigenlijk lekker vrij konden bewegen in het zwembad is dat nu wel anders. Duikbrillen en mobieltjes die onderwater kunnen, hebben de vrijheid wel wat beperkt. Ook de badmode is in de afgelopen jaren enorm veranderd en ook dit heeft gevolgen.

Zwemshorts met een boxershort eronder

Tot een paar jaar geleden doken wij mannen alleen het water in in de bekend “balkenknijper”. De zwembroek die niet aan de verbeelding overliet. Whaha ik denk dat vele van jullie het tegenwoordig zeer ongemakkelijk zouden vinden om dit type zwembroek te dragen. Toch was dit wel heel hygiënisch. Wanneer je vooraf even onder de douche gaat staan, spoel je namelijk al het vuil van je lijf. Tegenwoordig is het de trend om zo wijd en groot mogelijke zwemshorts aan te trekken. Iets wat het schoonspoelen wel wat lastiger maakt. Echter wanneer je een beetje je best doet is dit nog geen probleem. Totdat er nog een trend ontstond, de boxer onder je zwemshort! Super stoer natuurlijk dat iedereen kan zien dat jij een duur merk boxer draagt onder je zwemshorts maar lekker fris is het niet.

Zwembad vol met mensen

Geen enkele boxer onder je zwemshort?

Als het goed is heb je s’ochtends een schone boxershort aangetrokken. Toch zullen vele mede zwemmers dit misschien zijn “vergeten”. Dan moet je eens voorstellen wat er gebeurt als je daarmee het water in springt. Een olievlek van bacteriën en lichaamsvetten drijven dan in het water. Dit dan maal het aantal mannen in het zwembad….gatver! Wanneer je toch wilt vasthouden aan deze trend, denk dan eens na over je boxershort. Een katoenen boxer neemt meer vuil op dan bijvoorbeeld een bamboe boxershort. Een bamboeboxershort is hypoallergeen en bindt veel minder vuil aan de stof. Daardoor blijven ze schoner. Je kan altijd eens kijken bij een bamboe boxershort van bamboobasics.com Hier vind je bamboeboxershorts die een stuk schoner zijn om het zwembad mee in te duiken.

mensen in het water met schuim,

Tips voor het dragen van een boxer onder je zwembroek

De belangrijkste tips is persoonlijke hygiene, was jezelf voordat je gaat zwemmen goed. Wanneer je een boxer onder je zwemshort wilt dragen, trek dan een schone boxer aan wanneer je in het pashokje staat! En dus niet die boxer die al de hele dag aan je kont zit. Spring nog voordat je het water in duikt even onder de douche en spoel het laatste beetje vuil van je lijf af. Let op! In Nederland is het niet verboden om met je boxer te zwemmen maar in veel andere landen is dat wel het geval. Je kan echt het bad worden uitgestuurd wanneer je dit doet. En heel eerlijk ik kan mij daar wel in vinden. ?

jongen springt in het water met zwemshort aan met een boxershort
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer