MuziekMuziek

TIPS OM JE BAARD SNELLER TE LATEN GROEIEN

Een baard staat historisch gezien voor het symbool van macht. Dit is dan ook de reden dat veel mannen hun baard willen laten staan of willen laten groeien. Echter is niet iedereen gezegend met een volle baardgroei. Gelukkig maakt dit niet uit, het gaat erom dat het haar wat er groeit in goede staat is en dat je leert werken met het haar wat je wel hebt. Het laten groeien van baardhaar vergt tijd en geduld (iets wat wij mannen vaak niet hebben) De dichtheid van het haar is afhankelijk van je leeftijd en is genetische bepaald. Ik geloof niet in middeltjes om je haar sneller te laten groeien. Toch wil ik je de volgende tips niet onthouden. Het zijn namelijk geen hocus pocus tips maar het zorgt er wel voor dat je baardharen in goede gezondheid groeien. Hierdoor lijkt je baard wel degelijk al sneller langer en voller.

7 TIPS OM JE BAARD “SNELLER” TE LATEN GROEIEN

TIP 1: SLAAP EET EN GENIET

Om je baard sneller te laten groeien is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Zo min mogelijk stress ervaart. Veel water drinkt en gezond eet. Wat ook kan helpen, is een dieet te volgen met zoveel mogelijk proteïne. Het belangrijkste is echter dat je zo min mogelijk stress hebt. Veel stress is niet alleen slecht voor je baardgroei, het kan zelfs voor haaruitval zorgen. Stress kan nog veel meer lichamelijk klachten veroorzaken, maar dit behandel ik een andere keer. Zorg ervoor dat je gezond eet. In gezonde voeding zitten veel vitamine en mineralen die ervoor zorgen dat de haren in goede gezondheid groeien.

TIP 2: STEL DE JUISTE VERWACHTING

Als je je baard wil laten groeien, dan kunnen de verwachtingen nog weleens onredelijk zijn. Je moet minimaal een paar dagen rekenen voor een beginners baardje en een paar weken voordat er echt een baard gaat komen. Ook zal de baard na een paar dagen gaan jeuken, hier zal je eventjes je kiezen voor op elkaar moeten zetten. Door gebruik van een goede baardolie, kan je de jeuk een heel stuk verminderen. Scheer hem dus niet meteen weer af bij jeuk, anders komt die baard er nooit! Niet iedereen is gezegend met een mooie volle baardgroei. Ik heb bijvoorbeeld best een hoop kale plekken in mijn baard en ook wordt mijn baard niet mooi lang. Heb je hetzelfde probleem als mij, houdt dan je baard kort. Liever een korte maar volle baard, dan een lange vlassige baard.

TIP 3: WERK MET DE BAARDGROEI DIE JE WEL HEBT

Maak gebruik van het gezichtshaar dat je hebt. Omdat je baardgroei nog niet is waar je het hebben wil, betekend niet dat je er niets mee hoeft en kan doen. Zorg ervoor dat je het goed in model houdt. Trim je baardgroei met een goede trimmer. Investeer daarom ook in een goede trimmer, een trimmer gebruik je namelijk zowel bij een korte als bij een langere baardgroei. Heel belangrijk is ook, dat je de contouren strak houdt. Als je contouren strak zijn, ziet je baard er al meteen een stuk voller en langer uit.

TIP 5: DE JUISTE VERZORGING

Als je baard eenmaal de gewenste lengte heeft bereikt, zorg dan dat je je baard in goede conditie houdt. Was je baard regelmatig met een baardshampoo en breng het liefst iedere dag een kleine hoeveelheid baardolie aan. Masseer de baardolie ook goed over de huid onder de baard. Een gezonde huid = een gezonde baard.

TIP 6: BEZOEK REGELMATIG EEN BARBIER

Uiteraard heel erg voor de hand liggend maar bezoek regelmatig je barbier. Je barbier kan je helpen om je baard echt goed in model te houden. Daarbij kan hij/zij je ook helpen met vragen evenals de aanschaf van goede producten voor je baard. Schroom ook niet om vragen te stellen aan je barbier, hij/zij geeft hier graag antwoord op.

Tip 7: KIES SOMS JUIST VOOR EEN KORTERE BAARD

Het klinkt misschien gek maar hoe korter je haar hoe langer je baard soms kan lijken. Kijk maar eens goed naar onderstaande foto’s.

DEZE BAARD ARTIKELEN VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Puntjes in je snor maken: Hoe doe je dat?

Heb jij een grijze baard? Wees hier dan juist trots op en schaam je niet!

Scheren met een safety razor: werk ook je contouren bij met dit scheermes+video uitleg!

Baardverzorging grote baard

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer