MuziekMuziek

korte baardjes voor mannen. Zo draag je een korte baard.

Korte baardjes voor mannen worden niet altijd serieus genomen. Toch is een baard een baard, groot of klein. Wanneer je haar op je gezicht laat staan heet het een baard. Dat wil niet zeggen dat een kleine baard minder verzorging nodig heeft. Ook de korte baardjes hebben onderhoud nodig. Misschien zelfs wel meer dan grote baarden. Hoe je een kort baardje moet onderhouden vertel ik je verder op in het artikel.

Korte baardjes voor mannen. Hoe draag je een korte baard?

Korte baardjes zijn soms best lastig te dragen omdat ze snel slordig kunnen worden. Kijk dus goed naar de lengte van je baardharen. Wanneer je het gevoel krijgt dat ze gaan pieken en uitsteken, dan is dat het moment om te gaan verzorgen. Kijk ook goed naar welke vorm bij je past. Ga je meer voor een wildere en vollere look, dan zou ik je wangen niet te veel scheren. Ga je meer voor een strakke en verzorgde look van je baard, dan moet je de wangen goed strak scheren. Ook je hals is een lastige plek wanneer je een korte baard draagt. Een korte baard heeft namelijk de neiging om in de hals rommelig te worden. In het filmpje leg ik je uit hoe je dit goed bijhoudt.

Verzorging van de korte baard

Korte baardjes hebben zeker niet minder verzorging nodig ten opzichte van grote baarden. Zorg voor een goed verhouding wat betreft de lengtes, je barbier kan je hier goed bij helpen. Dagelijks onderhoud volstaat met een goede baardolie en 2 a 3 keer per week wassen met “baard”shampoo. Wanneer de haren van je baardje te stug blijven, kan je ook wassen met een conditioner. Scheer wel netjes de lijnen van je hals en wangen schoon. Hiervoor kan je heel goed een safety razor gebruiken.

korte baardjes voor mannen.   

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer