The Black Bastard BBQ is een onderdeel van mijn keuken geworden.

Ik heb vaker al wat BBQ gerechten op de site gehad maar de meeste gerechten kwamen van Peter. Ik had zelf nog geen echte BBQ en kon dus nog niet onze eigen kunsten vertonen. Inmiddels is dat wel wat veranderd en ben ik in het bezit van mijn eigen Black Bastard. Ik heb nog niet heel lang geleden al eens mogen koken op de Black Bastard tijdens een workshop (klik hier voor dat artikel). Nu zit er een kleine oerman in mij en ik was bang dat wanneer je de deksel van de Black Bastard naar beneden zou doen dat het daarmee klaar zou zijn en de beleving van het vuur helemaal weg zou zijn. Ik gebruik de Black Bastard  nu naar een paar maanden en het blijkt juist erg gaaf te zijn om op deze manier de BBQen en ik mag mijzelf nog steeds een oerman 🙂 voelen.

image

Koken op de Black Bastard

Het werkwoord BBQen is alweer veranderd in koken. Dit omdat ik daarmee de diversiteit van de Black Bastard wil aangeven. Het is voor mij een volwaardig onderdeel van onze manier van koken geworden. De Black Bastard is eigenlijk ook een soort van oven en alle dingen die je normaal in de oven doet kan je ook op de Black Bastard bereiden. Ik heb inmiddels super lekkere ovenschotels en pizza’s op de Black Bastard gemaakt. De meerwaarde van het koken op de Black Bastard in dit geval is dat er die bijzondere rooksmaak aan je gerechten komt. Voor pizza’s zijn er nog veel meer voordelen, zo bak je de pizza’s op een steen dit zorgt voor die super knapperige bodem en doordat je de temperatuur veel hoger krijgt dan ik een gewone oven bak je sneller en veel lekkerder je pizza. Natuurlijk hebben we de Black Bastard ook gebruikt waarvoor je een bbq hebt, voor vlees! Ik heb al diverse keren de lekkerste kippenvleugels gemaakt, hiervan komt zondag het recept op de blog. Ook de gevulde hamburgers waren geweldig lekker en als ik jullie reacties mag geloven vielen ook bij jullie de hamburgers goed in de smaak.

image image DSC02560 image image image

Kiezen voor de Black Bastard

Ik krijg erg vaak de vraag waarom je zoveel geld zou uitgeven aan een bbq die je 3 a 4 keer jaar zou gebruiken. Ik moet eerlijk zeggen dat voor mij bbqen inderdaad dat ritme had. Zo’n 4 keer per jaar ging de bbq aan, het moest minimaal 30 graden zijn en geen wolkje aan de hemel met de kans op een spatje regen. Pas dan werden er kilo’s stokbrood en saté ingeslagen en dat was dan BBQen. Wanneer je dit voor ogen hebt, dan is een Black Bastard inderdaad niets voor jou en is € 1000,- voor een bbq echt te veel geld. Het is hetzelfde als met een fornuis, wanneer je € 1500,- voor een losstaand fornuis uitgeeft en je hem als standaard voor de frituur gebruikt, is dat ook een beetje zonde toch? Ik heb ontdekt wat je allemaal kan doen op de Black Bastard en gebruik hem nu bijna dagelijks. Als straks mijn Barbershop in de tuin ook helemaal klaar is, dan kunnen we er echt iets moois omheen bouwen en zullen we de Black Bastard nog veel meer gebruiken. Ik ben dus zeker van mening dat wanneer je van koken en lekker eten houdt een Black Bastard een echte aanvulling is voor de keuken!

image

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
4 comments
 • Het blijft een goedkope kopie van de Big Green Egg.
  Ik heb ze allebei mogen gebruiken en de groene wint op alle punten, behalve op prijs.

 • Beste Harrie,

  Ik heb de Big Green Egg niet kunnen testen. Ik ben al heel erg blij met de Black Bastard. De overstap van kleine bbq naar de Black Bastard is voor mij al heel groot.

 • Gesproken door een echte fanboy. Ipv zo vaag te blijven vertel dan ook wat er dan zoveel beter aan een BGE is? Keramiek is hetzelfde iig.

 • Beste Ano,

  Deze fanboy heeft helemaal geen vergelijking getrokken met de BGE. Dat maak jij er zelf van. Zie mijn replay aan Harrie the Barber.

  Met vriendelijke groet.

Written by Jan Willem Huffmeijer