MuziekMuziek

De Opel Adam S maakt het jongetje in je los.

Opel is in mijn ogen toch altijd een beetje braaf. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar toch mis ik weleens een beetje lef en humor in de ontwerpen. Ik weet inmiddels dat Duitsers geen grappen maken ( zijn de eigen woorden van Opel 😉 ), toch hebben zij met de Opel Adam echt geprobeerd er iets leuks van te maken en zeker met de Opel Adam S die ik mocht uitproberen.

image image

Opel Adam S

De Opel Adam is het kleinste autootje uit de stal van Opel. Waar vroeger de kleinste autootjes voor de moeders en oudjes waren, is dat inmiddels wel veranderd. Door alle bezuinigen op leaseauto’s, is een klein autootje ook voor de young professional een serieuze optie. Zij rijden dan ook het liefst met iets sportievers en opvallenders. Ik vind dat Opel hier met de Adam echt wel een goede auto heeft afgeleverd. Hij oogt jong en gedurfd. Met de Opel Adam S, in de uitvoering die ik heb mogen rijden, is het echt een week vol lol geweest. Deze auto heeft echt een hoog toy’s for boy’s gehalte. Ik ben niet iemand die een auto als speelgoed ziet en weet dat je er veel schade mee kan aanrichten, toch heeft deze auto alles van een speelgoed auto weg  😉 (no offens overigens) Hij is compact, wendbaar en vooral snel. Met deze auto is de weg echt een stukje minder saai dan anders. Lekker snel wegtrekken bij een stoplicht, de motor laten brullen door pas laat door te schakelen, af en toe best lekker en deze auto vraagt dit gewoon van je 🙂

image image

De Opel Adam S Praktisch

Deze auto moet je beoordelen op de punten waarvoor hij is gemaakt. Ik kan je vertellen dat de auto niet praktisch is en dat zelfs mijn dochters van 5 en 9 hun benen op de achterbank amper kwijt konden. Wanneer je een kratje bier wilt meenemen moet je de banken opklappen en vakantie plannen met de Adam S moet zeker geen kampeervakantie zijn, maar daar is deze auto ook helemaal niet voor gemaakt. Deze auto is bedoeld voor tweeverdieners die zonder kinderen op een leuke manier richting werk willen rijden en die in hun vrije tijd lekker willen toeren en af en toe hun auto flink op zijn staart willen trappen.

image

De Opel Adam S Rijervaring

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik vooral erg veel lol met de Opel Adam S gehad. De versie waarmee ik heb gereden, was de S versie en deze is uitgerust met een 1.4 turbo benzine motor. Ik verbaas mijzelf er nog iedere keer over wat er tegenwoordig uit zo’n kleine motor gehaald kan worden. De S versie heeft een speciaal afgesteld onderstel, wat in het betere bochtenwerk echt goed zijn werk doet. Hard rijden is met deze auto helemaal geen must, hij is meer voor de lol gebouwd en lekker toeren kan dus ook. Doordat hij zo compact en laag is, is je snelheidsbeleving toch net wat anders. De prijs van de Opel Adam S valt mij eerlijk gezegd best wel mee. Vanaf € 22.995,- heb je echt een leuke auto voor de deur staan. De Opel Adam S krijgt van mij een dik verdiende 8.

image image image image image image image image image

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer