Volkoren pizza van de bbq. Bakken met de Black Bastard bbq.

Geen koekenbakker maar een pizzabakker

Als er iets is wat mijn vriendin vaak en graag klaarmaakt, dan is het wel pizza. Italiaanse pizza’s met een dunne bodem of juist meer een Amerikaanse pizza met een dikke bodem, we hebben alle varianten weleens op ons bord gehad. Het enige waar ze altijd flink de balen over in had, is dat we geen pizzasteen hadden om de pizza’s op af te bakken. Daar kwam een paar weken geleden verandering in en hoe!!! Voor de blog kreeg ik een echte Black Bastard te testen en wat zat daarbij? Juist, een pizzasteen.

DSC02173

Je kon haar op dat moment niet gelukkiger maken en het eerste wat ze deed was natuurlijk een pizza maken. Zelf pizza maken is namelijk ontzettend makkelijk en zoveel lekkerder dan wanneer je een afbakpizza haalt of een kant en klare bodem belegt met allerlei ingrediënten. Nog een groot voordeel is dat je natuurlijk zelf bepaalt wat je op je pizza wilt hebben en ook met de tomatensaus kan je enorm variëren. Het pizza gerecht wat ik nu voor jullie heb, is een volkoren pizza met een tomaten rode wijnsaus.

Wat heb je nodig voor de volkoren pizza van de bbq

 

voor het deeg:

– 100 gram bloem

– 200 gram volkorenmeel

– 2,5 el olijfolie

– 1 flinke el gist

– flink wat zeezout

– 150 ml warm water

 

DSC02168

voor de saus:

– 1 blik tomatenblokjes

– handvol basilicumblaadjes, fijngesneden

– 2 takjes verse rozemarijn, gebruik alleen de blaadjes en hak deze fijn

– 1 flinke tl sambal badjak

– scheutje of scheut 🙂 rode wijn

– peper en zout

– 1 el paprikapoeder

– 0,5 tl knoflookpoeder

DSC02134

beleg:

*eigenlijk alles wat je maar lekker vindt, deze keer zat er bij ons op de pizza:

– 1 bol mozzarella, in dunne plakjes

– flinterdunne achterham

– kastanje champignons, in dunne plakjes

– 1/2 rode paprika, in dunne reepjes

– geraspte kaas, bijvoorbeeld een mengsel van oud/jong en parmezaan

DSC02170

Hoe maak je de volkoren pizza klaar

1. begin met de saus

– zet een kleine koekenpan op het vuur en laat deze warm worden

– doe het blik tomatenblokjes in de pan en voeg alle gedroogde en verse kruiden toe

– breng op smaak met de sambal en rode wijn en laat de saus op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt

– haal de saus van het vuur en laat afkoelen

(je kan de saus ook een dag van te voren klaarmaken, dan trekken alle smaken goed in)

DSC02137 DSC02139 DSC02141 DSC02143

2. het pizzadeeg

– Voeg alle ingrediënten, op het zout na, in een grote mengkom en kneed dit goed door elkaar voor ongeveer 5 minuten

– Voeg flink wat zeezout toe en kneed alles nog even door

– Vet een schone kom in met olie en leg het deeg hierin

– Laat het deeg nu rijzen voor ongeveer 30 minuten

– Als het deeg klaar is, bestrooi dan 2 snijplanken met flink wat bloem

– Verdeel het deeg in 2 delen en rol het deeg tot een mooie pizza

DSC02176 DSC02178 DSC02180 DSC02181 DSC02182 DSC02183

– Bestrooi de hete pizzasteen met wat bloem

– Leg de pizza op de hete pizzasteen op de bbq en beleg de pizza met de saus, strooi er wat geraspte kaas overheen en beleg dan verder met de overige ingrediënten en bestrooi als laatste met nog meer geraspte kaas en de mozzarella.

– Bak de pizza tot deze mooi krokant is en de kaas goudbruin geworden is.

– Heb je nu geen pizzasteen of bbq dan kan je de pizza natuurlijk ook in de oven klaarmaken.

* verwarm de oven op 250 graden hetelucht

* bak de pizza 5-10 minuten

* bak je de pizza in de oven, dan is het handiger om de pizza uit te rollen op bakpapier, dan schuif je de pizza namelijk makkelijker op de bakplaat.

BON APPETIT !

 

DSC02186 DSC02188DSC02430DSC02433 DSC02190 DSC02192 DSC02196

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer