MuziekMuziek

BBQen doe je zo! Masterclass op The Black Bastard.

image

Afgelopen week kwam ik op Facebook een bericht tegen van een onwijs stoere BBQ.  Het was een BBQ van The Black Bastard, een flinke keramische BBQ. De naam zegt het al, hij was zwart en mean! Tja, wat past er nu beter bij B4men dacht ik en ik heb contact gezocht met de mensen achter The Black Bastard. Gelukkig waren zij net zo enthousiast over mijn blog als ik over hun product. Ik kreeg een uitnodiging om eens naar een masterclass te komen en The Black Bastard in actie te aanschouwen. Kijk, dat hoef je mij geen twee keer te zeggen!

image

The Black Bastard Masterclass

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik gek ben op BBQen maar ik zelf thuis alleen maar kan grillen. Ik heb geen  goede BBQ om echt mee te gaan BBQen en dus niet alleen maar grillen (ja, lekker grillen lukt mij wel hoor). Maar wat is nu de magie van deze manier van BBQen, dat is iets wat ik heel graag wilde gaan ontdekken. De medecursisten waren heel verschillend in de ervaring die zij hadden met The Black Bastard en dat was heel erg leuk om te zien. Je kan namelijk heel erg veel leren van de mensen met ervaring en je bent gelukkig niet de enige die staat te stuntelen. Wat hebben we allemaal gemaakt: Kippenvleugeltjes, koud gerookte zalm, een heerlijk rib-eye en flammkuchen. Naast dat het heel erg leuk was om te doen was het gewoon vooral erg lekker.

image image image

Maar goed geen vuurtje of kolen waar je in moet porren, het vlees gaat met de deksel erop bijna vanzelf. Wat is er dan nog aan zal je denken? Nou, er ging echt een hele wereld voor mij open. Er viel zoveel te ontdekken, alleen al het soort houtskool wat je gebruikt is van groot belang. Ik had daar nog nooit bij stil gestaan! Ik kocht gewoon een zakje ergens in een supermarkt….hahaha ik dacht goedkoper uit te zijn, blijkt het niet de smaak van mijn vlees ten goeden te komen maar het is ook nog eens veel duurder. Dan komen we bij het belangrijkste gedeelte, het vlees. Hier ga je toch ook heel anders naar kijken, geen 4 kipsate, 4 hamburgers en nog wat speklapjes. Bij het BBQ met een Black Bastard ga je voor mooi en groot. Je gaat naar je slager om een mooi stuk vlees uit te zoeken en die ga je in masseren met een ‘rub’ (kruiden mixen die onmisbaar zijn voor een beetje BBQer, vaak hebben ze eigen mengsels). Daarna ga je nadenken over de manier waarop je dat mooi stuk vlees gaat bereiden. Grillen, koud roken, warm roken of heerlijk slow cooken, het kan allemaal. Belangrijk is het goed controleren van de temperatuur. Dit is het aller mooiste van deze manier van BBQen, de controle die je hebt. Een beetje lucht van onder of juist van boven, een beetje meer open of toch weer wat te heet, dan de schuifjes maar weer wat dicht. Op deze manier is het nog leuker dan porren in wat kolen om het vuurtje opgang te houden. Na alle energie die je stopt in dat hele mooie stuk vlees, mag je het dan eindelijk als trotse BBQ’er naar de tafel brengen. Geloof mij, nu is het tijd om de complimenten te gaan ontvangen. Wauw het is echt heel lekker!

image

 

The Black Bastard heeft mij echt verrast!

Ik heb heel veel geleerd in deze hele toffe masterclass en ik was enorm verbaasd van de enorme diversiteit van The Black Bastard. Ik weet wel een leuk cadeau voor mijn vaderdag!!

image

 

Meer Info over The Black Bastard klik hier

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer