MuziekMuziek

Boekreview: Grillmasters + win-actie

Jan Willem Huffmeijer met het boek grillmasters.

Grillmasters is een nieuw boek wat nu in de winkel ligt en ik voor jullie mag reviewen. Het barbecuen is het helemaal momenteel en er komen dan ook echt heel veel boeken uit. Om jullie een beetje op weg te helpen, zal ik de komende tijd mij richten op toffe boeken die uitkomen en deze voor jullie reviewen. Heel vervelend werk natuurlijk en om het nog erger te maken, zal ik er ook mee aan de slag gaan. Dit doe echter los van de review van het boek. Dit om het overzichtelijk te houden.

Vuur

Grillmasters

Grillmasters is een boek geschreven door Seppe Nobels en Peter de Clercq. Het boek word uitgegeven door Lannoo. Seppe en Peter zijn beiden restauranthouders. Seppe is bekend als de groentechef en wilde met dit boek laten zien dat hij meer is dan alleen maar groente. In 2015 werd hij door Gault&Millau verkozen tot de Beste Groentekok van Vlaanderen. Zijn restaurant Graanmerkt 13, behoort tot de top 10 van ’s werelds beste groenterestaurants. Peter is een gepassioneerd vuurmeester en barbecue specialist. Hij won in 2013 met het Belgische team het WK barbecue in Jamaica. In het restaurant van Peter draait het om de versheid en verscheidenheid aan producten. Grillmasters neemt de lezer mee op een soort van wereldreis. Je krijgt 70 creatieve en bijzondere recepten vanuit negen verschillende landen.

Het Boek Grillmasters gereviewd door B4men

Het boek is een mooie hardcover boek met een simpele en donkere uitstraling. Dit boek spreek tot de verbeelding en maakt nieuwsgierig om in te kijken. De opzet van het boek is super, alle recepten staan op de linkerpagina en de foto staat rechts. Door deze manier van opmaak, zijn de recepten duidelijk en overzichtelijk. Het boek is echt wel onderscheidend ten opzichte van veel andere barbecue boeken. Althans niet direct het boek maar zeker de recepten. Het boek gaat ervan uit dat je kan barbecuen. Dus geen uitgebreide tips over het barbecuen zelf. Iets wat denk ik voor veel mensen die al kunnen barbecuen weleens verfrissend is, scheelt een halfboek door bladeren. De recepten zijn ook onderscheidend. Niet de zoveelste steak (hoewel daar niets mis mee is) maar bijzondere en meer creative recepten uit verschillende landen.

Conclusie van de review van Grillmasters

Ik ben echt wel onder de indruk van de toffe gerechten die er in het boek staan. Ze zijn bijzonder maar in mijn ogen niet bijzonder moeilijk om te maken. Soms moet je wel even de juiste producten weten te vinden. Gelukkig is Nederland steeds meer een culinair beter land aan het worden, wat het makkelijker maakt om je producten te vinden. De toko’s en Turkse supermarkten vind je inmiddels overal en hier kan je de bijzondere producten meestal wel vinden. Ik zal de komende tijd aan de slag gaan met de recepten uit het boek en deze met jullie delen. Voor jullie heb ik ook een mooie mogelijkheid om met dit boek aan de slag te gaan. Ik mag er namelijk 1 verloten!! Kan je niet wachten of heb je niet gewonnen het boek is te koop via bol.com voor € 29,99

Win-Actie Grillmasters

Onder mijn lezers mag ik een exemplaar van dit mooie boek verloten. Hoe tof is dat! Misschien kan jij dus deze zomer nog lekker aan de slag met de mooie recepten uit het boek. Wat moet je ervoor doen:

  • Like dit bericht op Facebook en like b4men als je dit nog niet heb gedaan.
  • Vertel ons uit hoeveel landen de recepten komen uit het boek.
  • Tag een vriend(in) met wie jij dit boek graag eens zou uitproberen

De winnaar maak ik op vaderdag (2019) bekend in dit artikel.

DE WINNAAR IS BEKEND. HET IS GEWORDEN: JEROEN STOLS, GEFELICITEERD!!! FIJNE VADERDAG!!!

Spanje een van de landen waar de recepten vandaan komen.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer