MuziekMuziek

Styling producten

Een goed styling product is het halve werk voor een geslaagd kapsel. Het aanbod in styling producten is mega!! en als je er geen verstand van hebt zie je door de bomen het bos niet meer. Het juiste styling product zorgt ervoor dat je precies de look kan maken die jij voor ogen hebt. Vandaag vertel ik welke stylingsproducten er allemaal zijn en wat je ermee kan doen.

Mousse(beter bekend als  haarschuim):mousse

Een mousse zorgt voor meer volume in het haar en bescherming tegen het föhnen van je haar. Je gebruikt een mousse na het wassen of natmaken van je haar om het vervolgens te föhnen en in model te brengen.

Gel/ Gelcreme:Goldwell_lagoom_jam_gel2

Gel  is verkrijgbaar in verschillende varianten en verschillende holdings (sterkte van de gel) en dus ook bedoeld voor verschillende doeleinden. Er is bijvoorbeeld een wetlook gel en zoals de naam het al zegt…deze gel zorgt voor een “wetlook” effect.  Er zijn ook gels die gemaakt zijn om een warrig effect te creëren, deze bevatten een soort fibers( je kan dit  herkennen aan de lange draden die ontstaan als je je handen in elkaar wrijft en ze weer van elkaar aftrekt). Het verschil tussen wat duurdere gels en de goedkope gels uit de supermarkt is dat de duurdere gels vaak gebruik maken van water oplosbare ingrediënten waardoor ze het haar ook verzorgen en hydrateren, terwijl de goedkopere gels veel gebruik maken van alcohol en het haar daardoor juist beschadigt raakt en uitdroogt. Ook zorgen de goedkopere gels voor een witte waas(schilfering) over het haar.

Wax:American-Crew-Forming-Cream1

Een wax geeft stevigheid aan je haar en met een wax kan je perfect een warrig effect creëren. Sommige wax soorten geven een matte” look” en andere wax soorten geven weer wat glans aan je” look”. Wax is ook verkrijgbaar in verschillende holdings…laat je adviseren bij je kapper welke holding voor jou geschikt is. Je gebruikt de wax door eerst een kleine hoeveelheid tussen je handpalmen te wrijven, waardoor het product warm wordt en beter aan te brengen is in je haar. Het voordeel van wax is dat je haar flexibel blijft en je het dus makkelijk gedurende de dag kan stylen.

 

Fixing sprays( beter bekend als haarlak):stylemasters

Haarlak houd je haar in model nadat je het gestyled hebt. Ook voor dit product geldt dat het in verschillende holdings verkrijgbaar is, van weinig sterkte tot heel veel. Sommige haarsprays zorgen ook voor extra glans. Het aanbrengen is heel simpel…van ca. 30 cm afstand over je haar sprayen, spray niet te dichtbij…want dan gaat je haar plakken en dat ziet er onverzorgd uit.


Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer