Scheer jij je “van onder”??

Scheer jij je schaamstreek of houd jij het op z’n minst een beetje bij? Raar? Echt niet, schoon en fris dat wel! Het taboe is er inmiddels wel vanaf, ook fabrikanten als Braun en Philips geven tegenwoordig gewoon bij hun producten aan dat je ze kan gebruiken voor je schaamstreek.

Het scheren van de schaamstreek

Het scheren van je schaamstreek inclusief je balzak is een lastig klusje en vergt best wel een beetje oefening. Het zijn erg gevoelige delen van je lichaam dus begin niet gelijk te hakken met het scheermes. Dit zorgt voor irritatie en voor veel jeuk. Het makkelijkste in gebruik zijn de body groomers van tegenwoordig. Deze kunnen tegen water en zijn dus goed onder de douche te gebruiken. De eerste paar keer moet je jezelf even de tijd geven om eraan te wennen. Maak de haren dus niet gelijk super kort. Begin met trimmen en niet met scheren, dit geeft je huid de tijd om te wennen. Voor het trimmen van de balzak gebruik een opzetstukje, anders word het een bloederig zooitje.

Tips voor het scheren van je schaamstreek

-Scheer onder de douche

-Trek je houd goed strak

-Scheer niet tegen de haargroeirichting

-Gebruik geen aftershave

Het terug groeien van de nieuwe haren zal in het begin jeuken, dit is een kwestie van wennen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer