MuziekMuziek

Spijkerbroek onderhouden!!!

Vandaag heb ik een aantal tips voor je om je spijkerbroek goed te onderhouden. De jeans ofwel spijkerbroek is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bij mij in de kast zie je niets anders liggen dan jeans. Het voordeel van een spijkerbroek is dat je hem op verschillende manieren kan stylen. Van sportief tot casual tot netjes. Een goed zittende broek kan soms best een ‘bevalling’ zijn (niet dat ik weet hoe dat voelt, maar je snapt mijn punt) Als je eenmaal een goed zittende  jeans hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat deze ook mooi blijft.

Tips om je spijkerbroek te onderhouden

-Tip van oma! Leg je broek na aankoop in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Huh, azijn? Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je spijkerbroek ook echt blauw blijft en niet vaal wordt. Je kan ook bij iedere wasbeurt een klein scheutje azijn toe te voegen.
-Was je broek altijd binnenstebuiten. Hierdoor behoud je de kleur en voorkom je beschadigingen aan de stof.
-Was het liefst je jeans op een koude wasbeurt en zeker niet warmer dan 30 graden.
-Was je spijkerbroek de eerste keer alleen in de wasmachine. Je weet namelijk nooit of je broek veel afgeeft en het zou zonde zijn als de rest van je was blauw wordt. Dit ben ik dus ook een keertje vergeten en toen was Marie Louise niet echt blij met me. Whahaha ik hoef nu nooit meer de was te doen, dat is dan wel weer een voordeel.
-Doe je spijkerbroek niet in de droger maar hang hem ondersteboven op. Dus met de broekspijpen naar boven. Is je broek erg uitgelopen en dus te groot geworden, gooi hem dan wel in  de droger. Daardoor krimpt hij weer een klein beetje…of een heleboel en dan heb je pech!
-Wat ik zelf erg lelijk vind zijn ingesleten plekken van bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee in je broek. Zorg dus dat je deze dingen NIET in je broekzakken stopt!
-Strijk je spijkerbroek binnenstebuiten, dit voorkomt lelijke strijkplekken.

 

 

tips om je spijkerbroek goed te onderhouden
Als je deze tips opvolgt, dan kan je jaren plezier hebben van je spijkerbroek. Als je hem tegen die tijd nog niet zat bent natuurlijk.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Mooie tips! Je vergeet echter één ding: het wasmiddel! Ikzelf gebruik altijd Black Velvet (je weet wel, van Jules Deelder) en alles wat donker is blijft écht mooi. Er zijn evhter ook speciale jeans wasmiddelen op de markt.

  • Inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ik gebruik zelf ook de Black Velvet voor mijn spijkerbroeken en donkere was…je merk dat je kleding dan veel mooier blijft en niet zo’n verwassen look krijgt.

  • Ik was juist mijn spijkerbroeken niet. Heb dan ook alleen raw denim, en hou ervan dat je de patronen en plekken van de sleutels, blikjes snorrenwas, etc kunt zien. Laten luchten of een nacht in de vriezer en dan febreze erover spuiten.

Written by Jan Willem Huffmeijer