MuziekMuziek

Sigaar roken voor beginners, start met een mooie sigaar!

Iedereen heeft wel een mening over het roken, toch is het roken van een sigaar echt heel wat anders dan het roken van een sigaret. Ik ga niet prediken dat het roken van een sigaar gezond is, dat is het niet. Maar goed, ik drink ook graag een glas whisky en dit is net zomin goed voor de gezondheid. Mijn passie voor sigaren en dan vooral de betere sigaren is afgelopen februari ontstaan na mijn bezoek aan de Dominicaanse Republiek. Ik was uitgenodigd door Davidoff om daar de fabriek te komen bezichtigen en naar het verhaal achter de sigaren van Davidoff te luisteren. Wauw, wat was dit een gave trip. Ik ben daardoor heel anders tegen een sigaar gaan aankijken. Ik heb natuurlijk heel veel over het merk Davidoff gehoord en daarnaast ook heel erg veel geleerd over het genieten van sigaren.

image

De eerste sigaar.

Wanneer ben je klaar voor een sigaar? Ik denk dat je hier langzaam naar toe groeit, er komt een keer een moment dat je toe bent aan de eerste sigaar. Natuurlijk moet je een sigaar leren roken, het is immers geen sigaret en een sigaar rook je dan ook totaal anders. Waar koop je de eerste sigaar? Dit is totaal verschillend, er zullen veel mannen een sigaar proberen nadat ze al zijn begonnen met sigaretten, voor hen is het dus een logische stap om een sigaar aan te schaffen bij de sigarettenwinkel. Vaak hebben zij een klein assortiment waar je prima mee kan beginnen. Ikzelf heb ooit de stap van de sigaret naar de sigaar gemaakt via de Moods sigaartjes, die met de vanillesmaak. Nu rook ik ze echt niet meer maar zo zijn volgens mij veel mannen begonnen. Kom je niet in een sigarettenwinkel of wil je graag een goed advies, kies dan voor speciaalzaken. Ik kom heel graag in Amsterdam bij de nieuw flagshipstore van Davidoff op de Van Baerlestraat. Ook Hajenius in Amsterdam is een aanrader, deze winkels hebben de mooiste sigaren voor een redelijk budget of voor mannen met een heel groot budget.

image

Smaak

Vraag in de winkel waar je het beste mee kan beginnen en vertel wat je ervaring is. Smaak is voor iedereen verschillend het is dus heel erg moeilijk om vooraf te bepalen waar je van houdt. Toch zijn er wel een aantal spelregels. Kies in het begin niet voor te grote sigaren, ze staan wel heel stoer maar hiervoor heb je veel tijd en ook wat ervaring nodig. Kies voor sigaren met een milde smaak, dit voorkomt dat je na je eerste sigaar nooit meer een sigaar opsteekt.

image

Neem de tijd voor een sigaar en geniet

Het allerbelangrijkste voor het genieten van een sigaar is om er de tijd voor te nemen. Een sigaar rook je niet als een sigaret, niet over de longen (niet inhaleren dus) en trek je niet even snel op. Een sigaar is genieten en dit kan je doen onder het genot van een paar goede vrienden of onder genot van een lekker drankje. Hoe meer tijd je hebt hoe groter de sigaar kan zijn. De grote van de sigaar zegt dus iets over de tijd die je hiervoor kan nemen. Een sigaar steek je niet opnieuw aan, een goede sigaar is goed gerold en brand dus rustig en gelijkmatig op. Wanneer een sigaar uitgaat en je moet hem opnieuw moet aansteken zal je merken dat de smaak veranderd is en niet ten goede.

Kortom een sigaar is genieten en wanneer je rookt met mate en ervan geniet met volle teugen is er niets mis mee. Binnenkort zal ik een verdere uitleg geven over de basis voor het roken zelf.

DSC08887

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer