MuziekMuziek

Mijn favoriete sigaren van dit moment

Zoals de meeste van mijn lezers inmiddels wel weten rook ik graag een sigaar(tje). Ik ben absoluut geen kenner die alles van sigaren afweet maar ik ben een echte liefhebber. Vanuit dit oogpunt heb ik ook dit artikel van vandaag geschreven.

Mijn liefde voor sigaren is er altijd al geweest, mijn schoonouders hebben namelijk een tabaksspeciaalzaak en verkopen daar sigaren. Zij hebben geen uitgebreid assortiment dus ik ben begonnen met de standaard sigaartjes zoals waarschijnlijk de meeste die een sigaar gaan roken. Mijn eerste sigaartje was een Moods, dit is een sigaartje met een vanille smaak. Daarna ben ik heel langzaamaan begonnen met Balmoral en Oud Kampen. Afgelopen jaar ben ik op een persreis geweest naar het Dominicaanse Republiek voor Davidoff en daar heb ik echt heel veel geleerd, gezien en vooral gerookt. Mijn liefde voor sigaren is daar echt pas tot ontwikkeling gekomen. Eenmaal terug in Nederland heb ik eigenlijk vooral Davidoff sigaren gerookt en nog steeds zit dit merk wel echt in mijn hart, echter vind ik het ontzettend leuk en interessant om ook andere merken te ontdekken. Voor de opening van mijn eigen B4men Barbershop heb ik dan ook van veel vrienden en familie hele mooie sigaren gekregen.

Dit zijn mijn favoriete sigaren van dit moment

Hajenius Jaarsigaar 2015 Sequens

De kleur van de sigaar is mat bruin. De geur is heel zacht, eerlijk gezegd vind ik de geur te zacht in de neus. Van mij had de geur wel iets meer aanwezig mogen zijn. Niet iedere sigaar is even mooi gerold, dat vind ik jammer en ik ben bang dat de sigaar niet even mooi zal opbranden. Waar de geur te zacht is in de neus, vind ik hem qua smaak wel weer lekker. Hij is in de mond kruidiger en voller dan ik verwacht had. Gelukkig brand de sigaar wel degelijk mooi op en heeft hij zeker niet de neiging om halverwege uit te gaan.  Ik vind dit een prima sigaar en zeker ook geschikt voor de beginnende sigaren roker.

Dekblad: Sumatra

Tabak: Java Besuki, Brasil Mata, Fina Cruz en Havana Remedios.

DSC05460

Davidoff Nicaragua Robusto

Dit is echt al geruime tijd een favoriet van mij en ik denk niet dat dit snel zal veranderen. De sigaar heeft een mooi roodbruin dekblad. De geur is krachtig en ik ruik veel peper en hooi maar hij heeft tevens een zoeterige toon in zich, denk aan karamel en cacao. Het is echt een genot om te ruiken. De sigaar brand gelijkmatig op. De smaak is voortreffelijk, de eerste proefnotitie is inderdaad wat zoet maar al snel komt de noterige smaak meer naar voren. Naarmate je de sigaar langer rookt komt ook meer de cacao smaak naar voren. Al met al een topper!
Dekblad: Habano Seed Nicaragua Rosado ( 10 jaar oud )

Omblad: Habano Jalapa

Tabak: Esteli Viso, Condegas Ligero, Ometepe Viso en ¼ Esteli Ligero

DSC05451 DSC05453

Balmoral Añejo XO, Rothschild Masivo

Deze Balmoral is echt een ontzettend lekkere sigaar. Zijn voorganger de Balmoral Añejo 18 vond ik al erg lekker maar deze overtreft zijn voorganger. De sigaar heeft een mooi donkerbruin dekblad met een ietwat rode ondertoon. In de neus is hij zeer aangenaam, niet te krachtig maar ook zeker niet te mild. In de mond heeft hij een volle smaak en je proeft duidelijk cederhout, gedroogd fruit, cacao, noten en karamel. Het is een sigaar met een heerlijke smaakexplosie van diverse aroma’s. De sigaar brand tevens mooi op.

Tabak: Dominicaans, Nicaraqua en Brazil

Omblad: Dominican Olor

Dekblad: Sungrown Arapiraca Brazil

DSC05447

 

Dit waren mijn favorieten sigaren van dit moment, ik ben benieuwd naar jouw favoriete sigaar. Laat het mij weten via mijn social media:

B4men op Social media

Wanneer je dit een leuk artikel vindt vergeet het niet te delen met de Share knoppen bovenaan de pagina!! Vergeet ook niet de Facebookpagina en de Instagrampagina van B4men te like’n, zo kunnen we verder groeien en nog veel meer mooie artikels maken!

-Facebook B4men

-Instagram B4men

-Youtube B4men

-Facebook B4men Barbershop

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer