MuziekMuziek

Maakt de Mazda MX-5 ND Roadster mijn midlifecrisis wakker?

 

Veel mannen van een zekere leeftijd belanden in een midlifecrisis. Ze vragen zich af of het leven wat ze leiden wel het leven is dat ze zo graag hadden willen leiden. Groots en meeslepend in deze wereld staan zoals ze droomden te gaan doen toen ze jong waren. Kijken ze nu naar zichzelf in de spiegel zien ze vaak een kleurloze man met een steeds dikker wordende buik en een hoofd dat steeds meer haren verliest. De voorgestelde carrière is ook ergens blijven steken. Als ze ’s-avonds in de bank hangen voor de tv en opzij kijken naar hun vrouw zien ze vaak ook een kleurloze vrouw waar de zwaartekracht ook flink heeft huis gehouden. Wat er nog over is van de relatie is wat Youp van “t Hek  “cola zonder prik” noemde.

midlife

Een deel van deze mannen neemt dan een abonnement bij een sportschool, kopen een motor, zeilboot of sportwagen en gaan op zoek naar een 20 jaar jongere vrouw waar ze wel mee kunnen “praten”.  Ze maken plannen om met de motor Route 66 te gaan rijden of de wereldzeeën bevaren of met de sportwagen alle bergketens in Europa te berijden en daarna met het nieuwe lief een camping in het buitenland beginnen.

Maar vaak komt de werkelijkheid de plannen wreed verstoren. De alimentatie is wel heel erg hoog en de plannen veel te duur. I.p.v. de motor, auto of boot te poetsen, verschonen ze de luiers van de “love-baby”. En tot slot blijkt ook de nieuwe liefde toch minder te “praten” als was gehoopt. Dus hangt hij weer in de bank en kijkt t.v., overdag doet hij vermoeid zijn werk. Maar, oh spannend,  1x per jaar gaat hij met zijn vriendin en love-baby, all inclusive, 10 dagen naar Turkije.

love baby
Foto: AD

Gelukkig heb ik wel een geweldige vrouw die zelf ook de spanning in de relatie houdt. Hebben wij een prachtig gezin, heb ik hartstikke leuk werk en doe hele leuke dingen. Niet met een motor, zeilboot of sportauto want daar had ik geen behoefte aan. Althans zo leek het.

DSC05195

De Mazda MX-5 ND Roadster in Barcelona

Pas geleden werd mij gevraagd of ik voor B4men een paar dagen naar Barcelona wilde gaan. Daar werd de Europese introductie van de splinternieuwe Mazda MX-5 gehouden en kon ik deze roadster zelf eens gaan ervaren. Daar zeg je natuurlijk geen “nee” tegen waardoor ik woensdag 27 augustus op het vliegtuig stapte op weg naar Spanje. De ontvangst door de Mazda mensen was geweldig net als de hele organisatie van de introductie. Op het vliegveld van Barcelona stond de 4e generatie MX-5 al klaar. En wat is hij MOOI!! Een stoere voorkant, strak en gestroomlijnd. De lijnen lopen golvend van voren naar achter waar ze samen vloeien in een prachtig kontje. De lijnen van de buitenkant vormen één geheel met de lijnen in de cockpit. Dit is wat ze in Japan “Kodo” noemen of wel “Soul of motion”. In de cockpit is het hele instrumentarium gericht naar de bestuurder die daardoor een uitstekend overzicht hierop heeft en beter kan sturen. De stoelen zien er niet alleen prachtig uit, ze zitten ook geweldig. Het dak kan je als bestuurder met één hand open of dicht doen zonder gevaar voor jezelf of andere weggebruikers. ‘N paar van de grote veranderingen aan de nieuwe MX-5 zijn dat de motor iets lager en meer naar het midden is geplaatst. Ook de stoelen zijn wat lager komen te liggen. Hierdoor is de auto meer in balans waardoor de wegligging veel stabieler is. Dat merk je vooral in bochten waar de auto zich mooi doorheen trekt. De luchtstroming langs de auto tijdens het rijden gaat vloeiender over en langs de auto waardoor je er als inzittende veel minder last van hebt.

DSC_0017 DSC_0016 DSC05179

Mazda MX-5 ND Roadster maakt mijn jongensdroom wakker

Alleen al het zien van de auto maakte een gevoel in mij wakker wat ik niet kende, en dat werd sterker toen ik achter het stuur plaats nam van deze bolide. De opwinding die zich meester van mij maakte moet het zelfde zijn geweest als bij Max Verstappen toen hij voor het eerst in een formule 1 plaats nam. En dan de sensatie van het prachtige geluid van de 4 cilinders bij het wegrijden met een snelle acceleratie. In de bergen rond Barcelona werd een vergeten jongensdroom wakker, wat een geweldige emotie was dat. Dit is autorijden vanuit gevoel of Jinba Ittai zoals de Japanners zeggen. Vanaf het eerste moment versmelt je als bestuurder met de auto en vormt er ’n eenheid mee.

DSC05186

Helaas kwam er na twee dagen plezier en verwennerij er toch een einde aan. Maar het nieuwe gevoel van verandering kan niet meer worden weggestopt. De jongensdroom is helemaal wakker geworden. Tijdens de vliegreis terug naar huis kwamen de plannetjes. Ik vind auto rijden en reizen heel plezierig, mijn vrouw is altijd al dol op sportauto’s geweest en is ook graag op reis. Onze kinderen zijn de deur uit en staan op eigen benen. Er zijn wat spaarcenten en we hebben aardig wat tijd om van deze heerlijke roadster te genieten. Dus nu maar eens kijken hoe we deze nieuwe werkelijkheid gaan invullen.

DSC05197

Voor de liefhebbers nog wat technische specificaties van de Mazda MX-5 ND Roadster.

Je hebt de keuze uit twee krachtige benzinemotoren: de 1.5 Skyactiv-G131 en een

2.0 Skyactiv-G 160 met i-stop en i-ELOOP.

De MX-5 heeft achterwielaandrijving en een transmissie met 6 versnellingen.

De voorwielophanging is onafhankelijk, double wishbone, en de achterwielophanging onafhankelijk, Multi-link. Je kan uit zeven metallic kleuren kiezen.

De prijzen van de verschillende uitvoeringen van de nieuwe MX-5 lopen vanaf 28.990,- euro op tot 36.990,- euro voor de 2 liter uitvoering. De kosten voor het rijklaar maken bedragen 745,- euro.

Er valt natuurlijk nog heel veel moois over deze nieuwe Mazda MX-5 te vertellen, maar ik geef je het advies om naar de dealer te gaan om deze roadster zelf te gaan beleven.

Wie weet maakt hij ook jouw jongensdroom wakker en brengt hij je in een nieuwe spannende en mooiere werkelijkheid.

DSC_0015

Jos Huffmeijer voor b4men.nl.      

DSC05178

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer