MuziekMuziek

Je eerste sigaar, wanneer ben ik begonnen met het roken van sigaren

Iedereen heeft wel een mening over “het roken”. Toch is het roken van een sigaar echt heel wat anders dan het roken van een sigaret. Ik ga niet meteen prediken dat het roken van een sigaar gezond is, dat is het niet! Maar goed, ik drink ook graag een glas whisky en dit is net zomin goed voor de gezondheid. Het gaat om balans en mijn balans is heel erg goed hahaha.

sigaar1_Fotor

 

Wanneer is mijn passie voor sigaren ontstaan

Mijn passie voor sigaren is iets meer dan een jaar geleden ontstaan na mijn bezoek aan de Dominicaanse Republiek. Ik was uitgenodigd door Davidoff om daar de fabriek te komen bezichtigen en naar het verhaal achter de sigaren van Davidoff te luisteren. Dit was echt een heel bijzondere reis en ik ben nog steeds heel erg dankbaar dat ik door mijn blog dit avontuur heb mogen ervaren. Door mijn reis door het Dominicaanse Republiek ben ik heel anders naar sigaren gaan kijken. Ik heb natuurlijk heel veel over het merk Davidoff gehoord maar daarnaast ook heel erg veel geleerd over sigaren in het algemeen en het genieten van een sigaar.

Je eerste sigaar

Wanneer ben je nu klaar voor een sigaar? Ik denk dat je hier langzaam naartoe groeit. (of niet natuurlijk) Er komt een keer een moment dat je nieuwsgierig gaat worden naar een sigaar. Een sigaar moet je leren roken, het is immers geen sigaret en een sigaar rook je dan ook totaal anders. Waar koop je de eerste sigaar? Dit is totaal verschillend, er zullen veel mannen een sigaar proberen nadat ze al zijn begonnen met sigaretten. Voor hen is het dus een logische stap om een sigaar aan te schaffen bij een gemakswinkel. Vaak hebben zij een wat kleiner assortiment waar je prima mee kan beginnen. Ikzelf heb ooit de stap van de sigaret naar de sigaar gemaakt via de Moods sigaartjes, die met de vanillesmaak. Nu rook ik ze echter niet meer, maar zo zijn volgens mij veel jongens/mannen begonnen. Een goede sigaar hoeft echt niet meteen heel erg duur zijn, in het midden segment rook ik momenteel graag sigaren van Balmoral, Oud Kampen en Hajenius. Ik moet alleen wel eerlijk bekennen dat als ik echt een rustmoment pak voor mezelf dat ik dan graag een Nicaragua Robusto opsteek van Davidoff, deze sigaar blijft toch wel mijn favoriet. Ik koop mijn sigaren niet specifiek bij één winkel. Ik kwam redelijk vaak in de flagshipstore van Davidoff in Amsterdam en ik ben heel af en toe ook bij Hajenius in Amsterdam geweest, deze laatste is echt een super mooie zaak. Dichter bij huis kom ik ook regelmatig bij Havana House in Haarlem. Onderschat vaak niet de kracht van een kleinere speciaalzaak. Een kleine zelfstandige verkoopt ook met veel passie zijn producten en vind het veelal super leuk om je wat meer te vertellen over de diverse sigaren en je advies te geven over een goede sigaar voor jou.

sigaar2_Fotor

Smaak is voor iedereen anders

Vraag in de winkel waar je het beste mee kan beginnen en vertel wat je ervaring is. Smaak is voor iedereen verschillend, het is dus heel erg moeilijk om vooraf te bepalen waar je van houdt. Kies het liefst voor het eerst een sigaar met een milde smaak, dit voorkomt dat je na je eerste sigaar nooit meer een sigaar opsteekt, want dat zou zonde zijn. Een sigaar moet je vaak ook leren roken.

Neem de tijd voor een sigaar en geniet

Het allerbelangrijkste voor het genieten van een sigaar is om er de tijd voor te nemen. Een sigaar rook je niet als een sigaret, niet over de longen (niet inhaleren dus) en trek je niet even snel op. Ik vind het belangrijk dat je geniet van een sigaar. Hoe meer tijd je hebt om te genieten, hoe groter je sigaar kan zijn. De grote van de sigaar zegt dus iets over de tijd die je hiervoor kan nemen. Een sigaar steek je niet opnieuw aan, een goede sigaar is goed gerold en brand dus rustig en gelijkmatig op. Wanneer een sigaar uitgaat en je hem opnieuw moet aansteken, zal je merken dat de smaak veranderd en dit gaat niet ten goede van de sigaar.

sigaar3_Fotor

Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel wat rustiger aan doe met het roken van sigaren. Ik merkte dat het “genieten” eraf ging en ik een sigaar opstak om het opsteken. Daardoor ging ik al snel over naar de dunnere sigaren en rookte ik te snel en te gehaast naar werktijd een sigaar. Heel erg jammer, want doordat ik iedere dag ging roken, ging het roken van sigaren me tegenstaan. Ik heb dus weer eventjes pas op de plaats gemaakt en steek pas een sigaar op wanneer ik mezelf de tijd en de rust gun om er ook echt weer van te kunnen genieten. Dus deze zomer hoop ik er weer net zo bij te zitten als de foto hierboven 🙂

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer