Wie aan de lijn doet, moet nu meteen wegklikken en zeker niet verder lezen en kijken. Waarom niet? Omdat dit gerecht heel veel calorieën bevat. Voor wie niet aan de lijn doet. Ik zou zeker dit recept eens klaarmaken. Het is super snel te bereiden en heb het is geen straf om over te houden. De volgende dag even opbakken in de pan en smullen maar! Zoals gewoonlijk heb ik hem weer lekker pittig gemaakt. Wil je dit niet…. geen probleem…. dan laat je gewoon de sambal eruit!
shoarma ovenschotel
wat heb je nodig:
– 500 gram shoarma
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngesneden
– 2 tn knoflook, fijngesneden
– 1 bakje kastanje champignons, in blokjes gesneden
– 1 bouillonblokje
– peper/zout
– 2 el paprikapoeder
– 1 el kerriepoeder
– 1 el sambal badjak extra heet
– 1 bekertje creme fraîche
– flink wat geraspte kaas, ik gebruikte extra belegen
– mie nestjes
Real Men Food
1. Kook de mie nestje in heet water met een bouillonblokje
2. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
3. Zet een grote wok op het vuur en laat de pan goed heet worden
4. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en voeg de uien toe
5. Bak deze voor ongeveer 1 minuut
6. Voeg de shoarma, knoflook, paprika en champignons toe en bak op hoog vuur ongeveer 5 minuten
7. Breng op smaak met zout, peper, 2 el paprikapoeder, 1 el kerriepoeder en 1 el sambal
8. Bak dit nog ongeveer 5 minuten mee
9. Voeg dan het bekertje crème fraîche toe en bak nog voor 2-4 minuten mee op laag vuur
10. Voeg de gekookte mie nestjes toe en hussel goed door elkaar
11. Vet een ovenschaal in en doe hier het shoarma mengsel in
12. Bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven voor 15 minuten
Lekker gerechtje heur vanavond gemaakt.