MuziekMuziek

Broodje duivelse kip met vlammende pindasaus!

Dit keer een broodje, maar wat voor een broodje. Een echt mannenbrood met hete kip en vlammende pindasaus die zeker niet geschikt is voor watjes. Super lekker, Super vers en Super heet!

Jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker eten houd. Lekker eten hoeft echter niet perse eten te zijn wat een lange bereidingstijd nodig heeft en waar je uren voor in de keuken moet staan. Een broodje als avondmaal is echt ondergewaardeerd en ik wil daar verandering in brengen. Jullie gaan de komende tijd meer brood recepten op de site vinden. Voor meer lekkere recepten neem dan ook eens een kijkje op onze foodlbog Familie over de Kook

DSC01961

Wat heb je nodig voor de duivelse kip met pindasaus

voor de pindasaus:

2 flinke eetlepels pindakaas

1,5 eetlepel sambal badjak extra heet

flinke scheut ketjap manis

1 flinke eetlepel donker bruine basterdsuiker

warm/heet water

DSC01958

Voor de kip:

2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden

scheutje ketjap manis

2 eetlepels honing

1,5 eetlepel sambal badjak extra heet

1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden

bakje taugé

vers stokbrood

Hoe maak je het broodjes duivelse kip met vlammende pindasaus klaar

 de pindasaus:

– Pak een kleine steelpan en doe daar alle ingrediënten in voor de satesaus en meng dit goed door elkaar.

– Voeg beetje bij beetje warm/heet water toe tot je de juiste substantie naar keuze hebt.

DSC01963 DSC01964 DSC01965

de kip:

– Zet een hapjespan op middelhoog vuur

– Doe daar een scheut olijfolie en 50 gram roomboter in

– Bak de kipfilet blokjes kort aan en breng op smaak met zout en peper

– Voeg dan een scheutje ketjap manis, 2 eetlepels honing en 1,5 sambal toe

– Bak op middelhoog vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 3 minuten

– Haal de deksel van de pan en bak de kip tot het mooi gaat karamelliseren

– Haal de pan van het vuur

– Verhit te pindasaus

– Snijd het stokbrood open en leg hier de plakjes komkommer op

– Beleg dan met de pittige kip

– Schep er een behoorlijke hoeveelheid pindasaus over

– Bestrooi met de taugé en klaar is je stokbrood!!

DSC01967 DSC01969 DSC01973

 

Let wel…het is echt pittig en het eten ervan is een enorme kliederboel!! Maar boy…. dan heb je ook wat!!!

DSC01975 DSC01978 DSC01987

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Nederlanders en hun pindasaus! Als je ze hier in België serveert, bekijken ze je scheef. Ik ben er echter zot van. Misschien eens over nadenken om te emigreren! Lekker receptje!

Written by Jan Willem Huffmeijer