MuziekMuziek

Appeltaart recept met Brugal XV bruine rum

Er heeft al menig appeltaart op b4men gestaan en daar komt maar geen eind aan ­čśë Ook vandaag heb ik weer een ontzettend lekkere appeltaart recept voor jullie. Dit keer heeft mijn vriendin een appeltaart gemaakt met bruine rum. Nu kan je mij wakker maken voor een goed glas bruine rum, dus toen ze mij een app stuurde van deze taart, kon ik niet wachten om naar huis te gaan. Helaas was het pas 11.00 uur s’morgens, dus ik had nog heel wat uurtjes werk voor de boeg. Het wachten was het zeker waard, wat een ontzettend lekkere appeltaart was dit. Het is eigenlijk niet eens echt een appeltaart, het zit meer tussen een taart en een cake in. Ben je geen liefhebber van rum, wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen ;-), dan kan je ipv rum natuurlijk ook whisky gebruiken.

DSC02054

Wat heb je nodig voor de appeltaart met bruine rum

150 ml zonnebloemolie

250 gram bruine suiker

350 gram bloem

2 el kaneel

1,5 tl speculaaskruiden

3 eieren maat M

zout

0,5 tl bakpoeder

4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden

scheut citroensap

5 el bruine rum, Brugal XV Ron Reserva exclusiva heeft zij hiervoor gebruikt

1 el vanille siroop

DSC02057 DSC02060 DSC02064 DSC02067

Hoe maak je de appeltaart klaar

1. Doe de appels in een aparte mengkom en bestrooi met 1 el kaneel, 1 el vanille siroop, 5 el bruine rum en een scheutje citroensap en laat 15 minuten staan

2. Verwarm de oven voor op 200 graden

3. Doe de zonnebloemolie en suiker in een grote mengkom en klop dit alles voor ongeveer 5 minuten met een mixer

4. Mix dan 1 voor 1 de eieren erdoorheen, tot je een smeuige massa hebt

5. Voeg aan de zonnebloemolie/suiker mix een snuf zout toe, 1 el kaneel, 1,5 tl speculaaskruiden, 0,5 tl bakpoeder en 350 gram bloem en mix dit goed door

6. Voeg de appels toe en roer de appels goed door het deegmengsel

7. Vet een taartvorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem, dit voorkomt dat de taart gaat vastplakken

8. Giet het mengsel in de taartvorm en bak voor ongeveer 35-45 minuten, dit is heel afhankelijk van je oven. Check of de taart gaar is door met een sat├ęprikker in de taart te prikken, is de sat├ęprikker schoon, dan is je taart klaar.

9. Serveer de taart met een flinke bol karamel/noten ijs en natuurlijk mag een glas bruine rum niet ontbreken!

DSC02068 DSC02069taart rumfoto rum 1

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Een scheutje rum over de cake maakte het helemaal af.
    Bedankt voor dit lekkere recept.

Written by Jan Willem Huffmeijer