Er heeft al menig appeltaart op b4men gestaan en daar komt maar geen eind aan 😉 Ook vandaag heb ik weer een ontzettend lekkere appeltaart recept voor jullie. Dit keer heeft mijn vriendin een appeltaart gemaakt met bruine rum. Nu kan je mij wakker maken voor een goed glas bruine rum, dus toen ze mij een app stuurde van deze taart, kon ik niet wachten om naar huis te gaan. Helaas was het pas 11.00 uur s’morgens, dus ik had nog heel wat uurtjes werk voor de boeg. Het wachten was het zeker waard, wat een ontzettend lekkere appeltaart was dit. Het is eigenlijk niet eens echt een appeltaart, het zit meer tussen een taart en een cake in. Ben je geen liefhebber van rum, wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen ;-), dan kan je ipv rum natuurlijk ook whisky gebruiken.
Wat heb je nodig voor de appeltaart met bruine rum
150 ml zonnebloemolie
250 gram bruine suiker
350 gram bloem
2 el kaneel
1,5 tl speculaaskruiden
3 eieren maat M
zout
0,5 tl bakpoeder
4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
scheut citroensap
5 el bruine rum, Brugal XV Ron Reserva exclusiva heeft zij hiervoor gebruikt
1 el vanille siroop
Hoe maak je de appeltaart klaar
1. Doe de appels in een aparte mengkom en bestrooi met 1 el kaneel, 1 el vanille siroop, 5 el bruine rum en een scheutje citroensap en laat 15 minuten staan
2. Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Doe de zonnebloemolie en suiker in een grote mengkom en klop dit alles voor ongeveer 5 minuten met een mixer
4. Mix dan 1 voor 1 de eieren erdoorheen, tot je een smeuige massa hebt
5. Voeg aan de zonnebloemolie/suiker mix een snuf zout toe, 1 el kaneel, 1,5 tl speculaaskruiden, 0,5 tl bakpoeder en 350 gram bloem en mix dit goed door
6. Voeg de appels toe en roer de appels goed door het deegmengsel
7. Vet een taartvorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem, dit voorkomt dat de taart gaat vastplakken
8. Giet het mengsel in de taartvorm en bak voor ongeveer 35-45 minuten, dit is heel afhankelijk van je oven. Check of de taart gaar is door met een satéprikker in de taart te prikken, is de satéprikker schoon, dan is je taart klaar.
9. Serveer de taart met een flinke bol karamel/noten ijs en natuurlijk mag een glas bruine rum niet ontbreken!
Een scheutje rum over de cake maakte het helemaal af.
Bedankt voor dit lekkere recept.