MuziekMuziek

je gezicht scrubben maar waarom eigenlijk?

Je gezicht scrubben maar waarom eigenlijk? Zoals ik al eerder heb aangegeven, zorgt de man steeds beter voor zichzelf. We besteden meer aandacht aan onze huidverzorging en een goede “scrub beurt” mag daar zeker niet af en toe in ontbreken.

Je gezicht scrubben maar waarom?

Onze huid krijgt gedurende de dag een hoop te verduren. Onder andere zonlicht en afvalstoffen die je lichaam via je poriën verlaten. Genoeg redenen om je gezicht (en lijf) goed te reinigen. Het beste reinig je je gezicht door te scrubben. Dit hoeft niet iedere dag ( integendeel) maar 1 keer per week is zeker aan te raden. Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing, waardoor je huid er weer fris en gezond uit gaat zien. Ook voelt de huid na het scrubben zacht en glad aan. Nog een voordeel van scrubben is dat je de kans op ingegroeide baardharen behoorlijk verminderd en je minder snel last zal krijgen van pukkeltjes. Tevens wordt je gezichtsverzorging beter opgenomen door de huid, waardoor deze beter zijn werk kan doen.

Om je gezicht te scrubben kun je niet iedere willekeurige scrubgel gebruiken. Je hebt een speciale scrubgel voor je gezicht nodig…deze hebben namelijk een fijnere korrel dan diegene die je voor je hele  lichaam kan gebruiken. Doe je dit niet, dan scrub je de huid kapot en doe je dus meer kwaad dan goed voor je huid.

Hoe kan je het beste scrubben

Voordat je gaat scrubben moet je eerst je gezicht nat maken met lauwwarm water. Door het lauwwarme water gaan je poriën openstaan, zodat de scrubgel beter reinigt. Neem vervolgens een ruime hoeveel scrubgel in je handen en wrijf deze met ronddraaiende bewegingen over het gehele gezicht. Probeer de huid rondom je ogen te vermijden. Hier is de huid namelijk erg dun en niet geschikt om te scrubben. Als je de scrub opgebracht hebt, spoel dan je gezicht schoon met water. Uiteraard het liefst weer lauwwarm. Als je gezicht helemaal vrij van scrubgel is, breng dan een gezicht verzorgingsproduct aan. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en verzorgd.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer