Verzorging en inspiratie van je snor in 2019

Niet alleen de verzorging van je baard is belangrijk. De verzorging van je snor is misschien nog wel veel belangrijker. De lengte van je snor is ook bepalend voor hoe je baard eruit ziet. Als je baard dragend bent, een trend die je dit jaar zal gaan zien is het alleen dragen van een snor. Je kan kiezen voor een korte baard met lange snor of misschien kies je wel liever voor een lange baard met korte snor in 2019. Ik wissel eigenlijk regelmatig af qua lengte. De reden dat een snor meer verzorging vraagt is omdat deze meer te verduren krijgt. Je eet, je drinkt, je rookt misschien en dus is de zowel de reiniging als het trimmen een belangrijk onderdeel.

De snor in 2019 laten groeien

Ik zit momenteel in de fase dat ik mijn snor weer wil laten groeien. Enig nadeel alleen is dat ik wel merk dat het met eten en drinken weer in de weg gaat zitten. Hier zal ik echter doorheen moeten. De snor moet de kans krijgen om genoeg lengte te krijgen om naar de zijkant gestyled te worden. Dit betekend niet dat ik hem helemaal niet hoef te trimmen. Om er nog wel verzorgd bij te lopen, zorg ik dat ik hem wel aan beide kanten op dezelfde lengte houdt. Ook de haren die in mijn neus gaan zitten irriteren, haal ik regelmatig weg. Als je namelijk niets aan je snor doet, dan zit het niet lekker maar zie je er ook onverzorgd uit. Het laten groeien van een snor vraagt dus heel veel geduld maar ook doorzettingsvermogen.

Jeuk bij het laten groeien van je snor

Als je helemaal nieuw bent met het laten groeien van gezichtsbeharing, dan ga je te maken krijgen met jeuk. En niet een beetje jeuk maar heel veel jeuk. Hier is eigenlijk niet zoveel aan te doen, behalve je gezicht met goed te reinigen en te verzorgen. Een beetje baardolie kan helpen tegen de jeuk. Na een paar weken verdwijnt de jeuk en dan ben je blij dat je doorgezet hebt.

Welke stijl snor kies je

Na een paar weken worden de haren op je bovenlip dikker en begint er zich echt een snor te vormen. Nu is het tijd om te kijken welke soort snor je wilt. Soort snor? Kan je daar in kiezen dan? Zeker! Ga je voor een korte snor, een lange snor, een krul snor, wil je de snor over je bovenlip, tot je bovenlip of boven je bovenlip. Krijg je al keuze stress? Gelukkig kan een barbier je adviseren over welke soort snor het beste bij jouw haargroei en gezicht pas.

Snor trimmen en/of bijhouden

Ik werk zelf mijn snor bij met een kleine tondeuse maar werk je liever met een schaar, dan kan dat ook. Gebruik alleen geen nagelschaartje, deze loopt namelijk soms in een kromming en dan krijg je je snor niet mooi recht. Ook is het belangrijk om je snor niet bij te werken wanneer deze nat is. Wanneer je haren nat zijn, dan zijn je haren stijl en dus langer. Wanneer je de snor dan korter gaat maken en de haren drogen op, dan is de kans heel groot dat je met een te korte snor zit.

Verzorging van je snor in 2019

Een snor heeft net zoals een baard verzorging nodig. Het lijkt me logisch dat je je snor regelmatig wast. Doe dit met een milde shampoo en gebruik eventueel een klein beetje conditioner om de snor zacht te maken. Het wassen met shampoo is het beste om ongeveer om de 3 dagen te doen. Niet vaker, want dan spoel je ook de goede vetten van de huid weg. Iedere ochtend en avond als je je tanden poetst is schoonmaken met lauwwarm water voldoende. Om de snor zacht te houden en zowel de haren als de huid te verzorgen, kan je een klein beetje baardolie gebruiken. Marie Louise en de kinderen merken het meteen als ik het dit niet regelmatig doe. De haren voelen dan veel stugger aan en prikken als ik ze een kus wil geven.

Snor stylen / in model brengen

Ik gebruik zelf om mijn snor in model te brengen gewoon een beetje Pomade. Meestal breng ik eerst mijn haar in model en hetgeen wat dan nog aan mijn handen zit, gebruik ik in mijn snor. Je hebt natuurlijk ook verschillende soorten snorren wax. Ik vind dit persoonlijk alleen geen toevoeging. Het is natuurlijk wel slimme marketing 😉

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer