MuziekMuziek

Wat betekenen de diverse symbolen op haar en verzorgingsproducten

Ik krijg vaak de vraag bij mij in de B4men Barbershop wat de diverse symbolen betekenen op haar en verzorgingsproducten. Vandaag geef ik jullie meer uitleg over deze symbolen.

Wat betekenen de diverse symbolen op verzorgingsproducten 

Open Pot Symbool:

Dit is misschien wel het meest bekende symbool. Dit symbool betekend hoe lang je het product veilig kunt gebruiken na het openen zonder dat de werking achteruit is gegaan. Na deze tijd kun je vaak het product ook nog wel gebruiken maar kan de werking en effectiviteit niet gegarandeerd worden. Producten in een pot zijn minder lang houdbaar. Dit komt omdat je hier met je vingers in gaat en er dus meer bacteriën inkomen dan wanneer een product in een pomp verpakking zit. Producten op waterbasis bederven ook sneller dan producten op een olie basis.

Vlam Symbool:

Dit symbool zie je vaak haarlak en andere soorten spray’s staan. Dit symbool geeft aan dat het product ontvlambaar is, maar dat spreekt denk ik wel voor zich toch 🙂 Stel dit product dus ook niet bloot aan vuur en extreme hitte. Zet dus je bus haarlak ook niet in de vensterbank. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik vroeger echt wel een keer dat trucje geprobeerd heb met een aansteker en een bus haarlak. Voor mijn jonge lezers….Do Not Try This At Home!!!!

Geschatte Symbool:

De “E” geschatte symbool geeft aan dat de fabrikant voldoet aan de EU-Regelgeving met betrekking tot het gewicht van het betreffende product. De EU eist dat het gemiddelde gewicht niet minder is dan dat er op de verpakking aangegeven wordt. Als een product minder gewicht bevat dan aangegeven staat dan kan dit de fabrikant een flinke boete opleveren.

Recycling Symbool:

 

 

 

Dit symbool wordt ook wel kringloop symbool genoemd. Dit symbool geeft aan dat het product gerecycled kan worden. Vandaag de dag besteden we hier veel meer aandacht aan en zijn gelukkig de meeste verpakking dus recyclebaar.

Dierproefvrij Symbool:

Het “konijntje” symbool geeft aan dat een product en alle ingrediënten niet getest is op dieren.  Tegenwoordig zijn er (gelukkig) steeds meer producten die niet getest worden op dieren.

UVA/SPF Symbool:

Gelukkig zijn we ons er steeds meer van bewust dat we onze huid goed moeten beschermen tegen de zon. De meeste zon beschermingsproducten beschermen niet alleen tegen de UV-B straling, die verbranding veroorzaakt maar ook tegen de UV-A straling, die veroudering veroorzaakt. Tegenwoordig zit er niet alleen maar meer in zon beschermingsproducten een SPF (beschermingsfactor) maar ook in reguliere verzorgingsproducten. De hoeveelheid SPF (Sun Protection Factor) wordt in getallen aangegeven en loopt van 10 SPF tot 50 SPF. Hoe hoger de SPF, hoe hoger de bescherming. Dit maatsysteem is vastgesteld volgens Europese Richtlijnen en wordt in alle Europese landen en in vele andere landen buiten Europa toegepast.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer