MuziekMuziek

De verhalen achter Hertog Jan bier verteld door Joris Vermeer

Ik ben gek op een lekker biertje en tegenwoordig met die speciale zomervarianten helemaal. Maar waar komen die speciale zomer biertjes “opeens” vandaan? Hertog Jan heeft samen met onderzoeksjournalist Joris Vermeer een toffe docuserie gemaakt over de achtergrond van de verschillende biertjes.

Hertog Jan speciaal bieren

Dat Hertog Jan lekkere speciaal bieren maakt, dat wist denk ik iedereen wel. Zij hebben namelijk genoeg prijzen gewonnen met hun bieren. Toch weet bijna niemand waar die biertjes nu vandaan komen. Wat is het verhaal en de geschiedenis achter een bier? Super leuk idee om mensen dus wat meer uitleg te geven doormiddel van een documentaire reeks. Joris Vermeer is onderzoeksjournalist en hij duikt in de wereld van het bier. Hij geeft je met leuke en interessante vragen op een hele toffe manier uitleg over de achtergrond van het bier wat je drinkt.

Hertog Jan documentaire over de Hertog Jan Bastaard

Wat is een zomer zonder de Radler Hertog Jan Bastaard

De Radler is een biertje wat echt bij de zomer hoort! Heerlijk fris pils gecombineerd met citroenlimonade. Toch hebben ze dit bij Hertog Jan net even anders gedaan. Hoe eerlijk kan je zijn dat je als brouwer verteld, dat toen hij te horen kreeg dat hij Radler moest gaan brouwen, hij niet blij was. “Een beetje pils mengen met limonade…dat is niet zo spannend”. Daarom hebben ze bij Hertog Jan dat proces aangepakt en hebben ze een gember en citroen limonade gemaakt. Deze limonade wordt ook op gist gezet en dus gebrouwen. Daarom krijgt hij echt een mooie en unieke smaak. Een product waar de brouwer echt wel trots op is. Hij niet alleen, want de Hertog Jan Bastaard is uitgeroepen tot de beste Radler volgens de AD Radler test 2018.

Bekijk de docu serie en wordt wijzer over bier

Vind jij het leuk meer te weten over de geschiedenis van het Nederlandse bier? Dan is deze docu serie echt wat voor jou. Ik ga je natuurlijk niet te veel vertellen maar je kan deze serie bekijken op het Youtube kanaal van Hertog Jan.

Hertog Jan documentaire over de Hertog Jan Bastaard

*advertorial. Mede dankzij dit soort artikelen kunnen wij de blog blijven schrijven.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer