MuziekMuziek

Cardhu Gold Reserve, het najaar staat weer voor de deur dus tijd voor whisky.

De dagen worden langzaam weer korter en de zomerse dagen worden weer minder. Tijd om de whiskykast weer eens open te trekken voor een mooie whisky. Deze keer review ik de Cardhu Gold Reserve single malt whisky. Na al een tijdje geen whisky te hebben gedronken is dit wel een mooie starter dacht ik zo.

Cardhu Gold Reserve single malt whisky

Voor mij is de zomer meer het seizoen voor cocktails en de wat lichtere en zoetere likeuren. Nu het najaar weer voor de deur staat mogen de wat zwaardere dranken weer uit de kast gepakt worden. Een goed glas whisky mag dus zeker niet ontbreken. Nu heb ik van Paneco.nl, een site waar ze verschillende mooie dranken verkopen,  deze Cardhu Gold Reserve mogen ontvangen. Dit is een erg mooie whisky om mee te beginnen, omdat het een heel toegankelijke whisky is. De Cardhu Gold Reserve single malt whisky is een Speyside whisky die erom bekend staan heel vriendelijk te zijn.

cardhu gold reserve whisky review prijs ervaring

Cardhu Gold Reserve het verhaal

De distilleerderij van Cardhu is één van de best gelegen distilleerderijen in Speyside. Het ligt hoog in de heuvels aan de noordzijde van het Speydal. In 1824 kregen de eigenaren van Cardhu John en Helen Cumming de officiële licentie voor het destilleren van de whisky. Daarvoor waren zij al 13 jaar bezig met het maken van whisky op clandestiene wijze. Dit was natuurlijk verboden, echter deden ze bij iedere controle alsof het gerstbeslag was en het gisten nodig was om brood van te maken. Om de naastgelegen distilleerderijen te waarschuwen gaven ze de inspecteurs een kopje thee. Ondertussen hesen ze een rode vlag zodat iedereen kon zien dat er inspecteurs op komst waren. Of daarom de dame met de vlag op het etiket staat laat zich raden….

Cardhu Gold Reserve single malt whisky Geproefd

  • kleur: Diep gouden kleur
  • Neus: Zachte en zoete tonen van toffee, appel en wat citrus
  • Smaak: Soepel en rijk. Een mondvullende whisky zonder agressie. Smaken van appelgebak en chocolade, iets later ontwikkelen zich smaken van noten en kruiden.
  • Afdronk: Droog en prikkelend. Een heerlijke en lange afdronk met smaken van peper, citrus en op het laatst peer en kokos. Neem niet te snel het volgende slokje maar geniet van de hele lange afdronk.

 

De Cardhu Gold Reserve single malt whisky is echt een waardige opener van het najaar en voor mij de whisky tijd. Ik kende deze whisky nog niet maar het is voor mij echt een favoriet geworden. De prijs van € 29,99 maakt hem niet alleen vriendelijk in de mond 😉

Cardhu Gold Reserve whisky review ervaring prijs
Nog geen 18 jaar? Dan geen alcohol. Geniet maar drink met mate.

 

Dit artikel bevat een gekregen product naar aanleiding van een samenwerking met Paneco.nl. Door dit soort samenwerkingen kan ik dit soort mooie artikelen maken.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer