MuziekMuziek

De wijde spijkerbroek is weer terug. Fashion voorjaar / zomer 2023

Wijde spijkerbroek fashion 2023 lente en zomer mannen

De wijde spijkerbroek is weer terug. Waar we de afgelopen 10 jaar heel hard hebben moeten wennen als mannen aan een strakke spijkerbroek. Echter is de skinny jeans echt niet meer van nu. Wij zullen als mannen weer moeten gaan wennen aan die wijde spijkerbroeken.

Van skinny naar wide/loose fit jeans

De afgelopen jaren zijn mannen meer en meer een strakke jeans gaan dragen. Echter sinds een paar seizoenen zie je de jeans steeds een tikje wijder worden.

We begonnen met een slim fit daarna kwam de regulair fit naar relax fit en nu zien we in het modebeeld voor mannen de loose fit echt helemaal terugkomen.

De jeans is niet alleen iets wijder bij de bovenbenen maar over de hele pijp heeft de spijkerbroek een wijde pijp.

Mag je als man dan helemaal geen skinny meer dragen?

Eigenlijk is de skinny jeans voor mannen echt een no go geworden. Wanneer je een beetje hip of iets modebewust door het leven wilt gaan moet je die skinny eigenlijk in de kast laten liggen.

Natuurlijk is de overstap naar een wijde pijpen jeans echt wel een flinke stap, dus je kan het ook rustiger aan doen en in kleine stapjes een iets losessere jeans gaan dragen.

Eind jaren 80 begin jaren 90 jeans

Wanneer je nog oude kleding op zolder bewaart en je jouw jeans uit de jaren 80 en 90 kan vinden. Dan zal je zien dat deze helemaal van nu zijn geworden. Toen der tijd was de mode kleurrijk en oversized. Iets wat weer helemaal terug is.

Natuurlijk moet je wel de mazzel hebben dat je de kleding nog past. Anders wordt het toch een rondje shoppen.

Zo draag je de wijde spijkerbroek:

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer